Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vreća vitamina po cijeni bureka: Posjetili smo najdraži štand svih studenata i probali robu 'kralja mandarina'

MojFaks | Laganini, 30.09.2019.Vreća vitamina po cijeni bureka: Posjetili smo najdraži štand svih studenata i probali robu 'kralja mandarina'

Studentima nakon ljeta i slobode, dolazak jeseni zasigurno nije najdraža stvar na svijetu. Počinje faks, jutarnja predavanja, kiša koja ne prestaje padati, ali jedna stvar možda popravlja prosjek: stižu i mandarine koje, sudeći po objavama u Facebook grupama i Instagramu, studenti vole i fotkati i jesti. Čini se da su, pored ljekovitosti hmelja, svjesni i značaja vitamina C.

Za ljubitelja mandarina smještenih u Studentskome domu Stjepan Radić već četvrtu godinu zaredom tu je 'kralj mandarina', kojeg smo posjetili na dobro znanoj lokaciji. Kralj je "kupio" studente kvalitetom svojih mandarina, a moguće i šaljivim natpisima kojima njegova tezga teško da može proći neprimijećeno.

Povoljniji u odnosu na druge prodavače


Danas su na štandu radile dvije djevojke, a s članicom obitelji Draganom porazgovarali smo kako do sada ide prodaja mandarina. "Ide lošije nego inače. Ovo je četvrta godina da se bavimo time, ali je prošlih godina prodaja bila dosta bolja, naročito dok smo bili u domu na Savi. Ali ide i sada. Možda je i razlog što se studenti tek vraćaju u domove, vidjet ćemo", govori nam Dragana.


foto: MojFaks

'Kralj mandarina' u reklamama ističe kako je povoljniji u odnosu na druge prodavače mandarina, a mi smo primijetili da je ipak digao cijene u odnosu na 2016. godinu kada smo prvi put pisali o njemu u članku koji je postao viralan.

...Otkrili smo tko je 'kralj mandarina' u studentskom domu - svi su poludjeli za njima...


"Poskupili smo, kao i svi prodavači u Zagrebu. Na svim štandovima je kilogram mandarina 12 kuna, kod nas je 10. To je u redu cijena za njih, jer oko mandarina ima jako dosta posla: treba ih i zalijevati i polijevati, gnojiti i td. Dosta se rada i truda uloži u to i cijena jednostavno ne može ići ispod", govori naša sugovornica.


foto: MojFaks


Ovogodišnji urod mogao bi potrajati sve do prosinca


Štand 'kralja mandarina' bit će pun jer su kako nam govore mandarine dobro rodile pa očekuju da će prodaja trajati do 15.12.

...Od mandarina, rakije do meda: Najbolji domaći proizvodi prodaju se u studentskim domovima...


Razgovarali bismo mi još o uzgoju mandarina, ali djevojke su imale posla, pa ih nismo željeli previše ometati u radu. Nakon što je kupio tri kilograma mandarina, jedan student nam govori kako mu je uvijek draže kupiti nešto domaće, naročito kad je voće u pitanju. 

foto: MojFaks

"Vidio sam objave na stranicama Facebook grupe 'Sava', a kako inače volim mandarine, pogotovo domaće, odlučio sam doći. Zašto ne? Ove mandarine još uvijek nisam jeo, isprobat ću danas", govori nam student.


...'Moja šljivovica prkosi zakonima fizike': Ovo su najoriginalniji oglasi za prodaju cuge i voća iz najpopularnijeg doma...


S obzirom na to da smo bili na dužnosti, neka dozvoljena količina s kojom se smijem vratiti u redakciju bila je dva kilograma kraljevih mandarina. I dok ja pišem tekst, krajičkom oka vidim da se vrećica mandarina značajno smanjila, a kako i ne bi kad su kraljevske...

A.Z.
Foto: MojFaks


kralj mandarinaStudentski dom "Stjepan Radić"jesenstudentiprodajaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se