Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Profesori s Harvarda nazivaju je 'novim Einsteinom': Upoznajte mladu genijalnu fizičarku Sabrinu

MojFaks | Laganini, 01.09.2017.Profesori s Harvarda nazivaju je 'novim Einsteinom': Upoznajte mladu genijalnu fizičarku Sabrinu

Sabrinu Gonzalez Pasterski svijet znanosti naziva novim Einsteinom. Ova 23-godišnja djevojka rodom i Chicaga s 14 godina vlastitim rukama izgradila je zrakoplov. No, to nije sve.

Zrakoplovom "iz kućne radinosti" preletjela je jezero Michigan i postala najmlađa osoba koja je letjela vlastitim zrakoplovom. Cijeli projekt trajao je dvije godine, a ona je sve to dokumentirala, piše Večernji list.

...'Svatko može biti akademski briljantan': 12-godišnja Romkinja ima IQ viši od Einsteina..


Upisala je jedan od najprestižnijih sveučilišta u SAD-u Massachusetts Institute of Technology na kojem je bila među top studentima. Nakon samo tri godine na MIT-u je postigla najveći mogući prosjek ocjena od 5,0. Trenutno je na doktoratu na Harvardu.

Sabrina proučava neke od najkompleksnijih pojmova u fizici: crne rupe, gravitaciju i putovanje kroz prostor i vrijeme baš poput Einsteina i Stephena Hawkinga. Sada je posebno usmjerena prema kvantnoj gravitaciji, odnosno pokušava objasniti fenomen gravitacije u kontekstu kvantne mehanike.

...Propali student dobio udarac u glavu i postao genije!...


Oni koji žele bolje upoznati ovu mladu nevjerojatnu djevojku mogu to učiniti putem web stranice PhysicsGirl na kojoj objavljuje svoja postignuća i radove.

L.B./izvor: Večernji list
foto: Facebook@Sabrina Gonzalez Pasterski


Sabrina Gonzalez PasterskiEinsteinMITHarvardfizikaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se