Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Frustrirani student iz Zagreba traži pomoć: Kako istovremeno biti na dva ispita?

MojFaks | Laganini, 29.06.2017.Frustrirani student iz Zagreba traži pomoć: Kako istovremeno biti na dva ispita?

Koji ispit je gori i od onog najtežeg u semestru? Onaj koji se održava u isto vrijeme kada i drugi ispit. Takve situacije su na fakultetima vrlo česte za vrijeme ispitnih rokova pa se postavlja pitanje trebaju li studenti imati super moći da to sve 'ishendlaju'?

U Facebook grupi studenata novinarstva student je objavio sarkastično pitanje koje ukazuje na problem s kojim su se susreli svi tijekom svog visokoškolskog obrazovanja. Naime, on je pitao postoji li negdje tutorial koji će pokazati kako biti u isto vrijeme na dva različita mjesta.


Izvor: Facebook

"Ima li netko tutorial kako biti na dva ispita u isto vrijeme? Tražio sam po stranici faksa, budući da oni to traže od nas. Nema. Na YouTubeu nema. Mama kaže da ljudi koji su to probali žive u posebnom svijetu. Kaže da ukucaš vrapće.hr i odfura te u to. Je li ipak moguće biti na dva ispita u istom satu, i da. Je li ipak moguće da nam to stvarno rade?", stoji u studentovoj objavi.

...Prodaje diplomu na internetu: Stečena mukotrpnim radom i neupotrebljiva...


...Pakao ispitnih rokova: Fotka studenata koji spavaju na predavanju nasmijala svijet...


Jasno je da na fakultetu postoji više rokova i da po tome organiziramo vlastito učenje, ali veliki je stres i frustracija kada znamo da bismo mogli položiti oba ispita, a na jedan od njih nećemo stići. Osim toga, ponovno se taj isti ispit može 'preklapati' s nekim drugim ispitom. Osobno sam doživjela više takvih situacija i znam da sam morala doslovno trčati nakon završenog ispita iz jedne dvorane na drugi kat u predavaonicu na drugi ispit.


Izvor: college.usatoday.com/Pixlr

Baš zato što su te situacije česte, a i mladiću treba pomoć, evo nekoliko rješenja za probleme "preklopnih" ispita:

*nadajte se da će vam roditelji jednog dana reći da su vaši posvojitelji te da dolazite s planeta Kripton i da imate super moći


*počnite se baviti genetičkim inženjerstvom i napravite svog klona koji će rasti rapidnom brzinom i za par dana doći u vaše godine


*napravite masku svog lica koju će vaš frend zalijepiti na svoju facu, ali i kopiju indeksa pa nek on ide položiti umjesto vas (što sad, fakultet made you do it)


Nadamo se da će nekome ovi savjeti pomoći, ako ne studentima onda onima koji slažu raspored ispita na fakultetu.

Ivana Petrić
foto: Meme center


dva ispita istovremenodva mjestaispitiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se