Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Roditelji ga maltretirali tijekom rokova: Na trećoj godini namjerno pao tri ispita da im očita bukvicu

MojFaks | Laganini, 09.05.2018.Roditelji ga maltretirali tijekom rokova: Na trećoj godini namjerno pao tri ispita da im očita bukvicu

Ne kaže se bez razloga: generacijski jaz je to...

Znate kako vaši roditelji zasigurno imaju barem nekoliko ustaljenih životnih rutina, predsrasuda i uvjerenja koja su potpuno suprotna vašima? Pokušavaju li ih uskladiti s vašim navikama učenja ili filozofijom uspješnog studiranja?

Anonimni student iz ove priče žrtvovao je tri ispita samo kako bi roditeljima očitao bukvicu i pokazao im da to što ima drugačiji bioritam i navike učenja ne znači da neće položiti ispite. Postoji više recepata za uspjeh, zar ne?

...Milan ne zna hoće li sutra jesti, ali je na 5. godini medicine i nije pao nijedan ispit...


Kako je ispričao na stranici Ispovesti, roditelji ga za vrijeme ispitnih rokova uvijek bude rano ujutro, oko 8-9, jer su uvjereni da je to idealno vrijeme za učenje. Iako ovaj student sve ispite polaže uspješno i sa svojom metodom noćnoga učenja, roditelji i dalje slijepo vjeruju da je to čista slučajnost i da bi se morao ustajati ranije da bi bio zbilja uspješan.

"Imam svoju rutinu koja radi, treća sam godina faksa i nisam pao ni jedan predmet. Sve do sad. Preko dana se zezam i radim što hoću, ali u ponoć dođem kući i učim 6 sati, tj. do 6 ujutro. Za to vrijeme svi spavaju, nitko mi ne smeta, nitko me ne zove niti ometa. I poslije toga spavam do 13-14h", počinje svoju priču ovaj student.

...Probili led i postigli ono što roditelji nisu: Priče domaćih studenata koji su prvi u obitelji upisali fakultet...


No, sve ovo i dalje nije uvjerilo roditelje da se na ovaj način može studirati. I to uspješno.

"Ne vjeruju mi da učim za to vrijeme, sve ispite koje sam položio kažu da je na sreću, pričaju mi tu da moram rano ustati i učiti da bih bio dobar student. I posljednji put kad su me probudili u 8h da učim, a ja zaspao u 6h, tu su pretjerali", nastavlja nesretni kolega.

Nakon ovog buđenja, namjerno je pao 3 ispita na koja jednostavno nije izašao. Napravio je sve kako su željeli: zaspao je u 12h, ustao u 8h, i kao učio, ali nije. I vratio se s tri roka s negativnom ocjenom, točnije padom.

...Razlog će vas šokirati: Roditelji radije štede za fakultetsko obrazovanje sinova nego kćeri...


Iako je žrtvovao tri ispita koja će morati nadoknađivati tvrdi da je ovo morao napraviti kako bi pokazao roditeljima da, iako su stariji, ne moraju uvijek znati najbolje.

Imate li i vi sličnih problema sa svojim roditeljima?

L.B./foto: Shutterstock


roditeljiispitni rokoviučenjerano buđenjepredrasudeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se