Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Što se to krčka na 'Savi'? Studentica u kuhinji zatekla zanimljiv prizor! VIDEO

MojFaks | Laganini, 03.11.2020.Što se to krčka na 'Savi'? Studentica u kuhinji zatekla zanimljiv prizor! VIDEO

Život u studentskim domovima uvijek je pun izazova, a naročito ove godine.

I dok su prethodne generacije u studentskim sobama i zajedničkim prostorijama navikle na gužvu, višak stvari, glasnu priču i glazbu, ove godine tempo je ipak malo blaži. Zbog epidemije koronavirusa studenti već od prvog dana useljenja žive po novim pravilima, a jedno od osnovnih je nošenje zaštitne maske u zajedničkim prostorijama.

Maske nisu obavezne samo u domovima, već i na fakultetima, u javnom prijevozu, tržnim centrima ugostiteljskim objektima – točnije svim zatvorenim i ponekim otvorenim prostorima. Sa obzirom na taj, sada već ustaljeni detalj, koji svakodnevno trebamo imati sa sobom, ne iznenađuje da su mnogi studenti i studentice nabavili veći broj maskica različitih materijala i dezena. 

...'Majstor' Lovro s Prometa oduševio kolege: Zbog genijalnog drvenog predmeta ovog studenta domska kuhinja bit će urednija i ljepša FOTO...


Tako se već mjesecima nose ili one klasične zelene kirurške ili bijele pamučne ili neke s originalnim dezenom koje nadomještaju skrivene osmijehe ispod. A da bi maske uopće odradile svoju svrhu, potrebno ih je redovno mijenjati i održavati. Neke se smiju nositi samo par sati, a one pamučne naprimjer prigodne su za dužu upotrebu uz obavezno redovno pranje i dobro staro "otkuhavanje".

Veliki broj studenata u Zagrebu živi u studentskim domovima, te kuhinjski prostor dijeli s nekoliko kolega. Zbog toga znaju se dogoditi gužve oko ringli, ali je i dobro što ako ostaviš nešto da se kuha i malo se zaneseš na mobitelu u sobi, vrlo je moguće da će neko naići i spasiti tvoj ručak od pregorenja. Ili u slučaju koji se nedavno dogodio na Savi – spasiti tvoje maskice.Jedna studentica objavila je kratki video maski koje se "prokuhavaju" i obavijestila kolegicu da su gotove. Objava je naišla na mnogo reakcija od kolega sustanara, kojima je ovaj postupak izgleda već dobro poznat. Neki su se našalili da još samo nedostaje začina i bit će super, dok su drugi upozorili na moguć požar, a i s druge strane ukazali na odgovornost ove studentice. 

...Kakvo iznenađenje! Skromna studentica tražila malo domaćeg voća i povrća, a onda je uskočila ova OPG-ovka: 'I ja sam studirala, znam kako je teško…'...


"Cura ih barem prokuhava i na taj način dezinficira, ostali nose istu masku 3 mjeseca", napisao je jedan student.

A kako vi brinite o svojim maskicama?

A.Z.
izvor: Studentski dom Stjepan Radić @Facebook
foto: Shutterstock By Miljan Zivkovic


studentistudenstki domkuhanjemaskeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se