Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Što zagrebački studenti nose u svojim torbama kad idu na faks? Jedna cura nas je baš nasmijala! VIDEO

MojFaks | Laganini, 30.12.2019.Što zagrebački studenti nose u svojim torbama kad idu na faks? Jedna cura nas je baš nasmijala! VIDEO

Zavirili smo u torbe i ruksake studenata da bismo doznali što sve pakirate i nosite sa sobom kad učite cijeli dan u knjižnici te ste nam otkrili bez čega je nemoguće preživjeti cijeli dan učenja u knjižnici.

Ekipa portala MojFaks uputila se na Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu da provjeri studentske navike tijekom učenja i zaviri u njihove torbe i ruksake. Zanimalo nas je što sve nosite sa sobom prije nego krenete s učenjem u knjižnici i koja su za vas neizostavna pomagala da uspješno i koncentrirano učite.

Uz očekivane skripte i knjige koje su neizostavni 'must have' komadi u studentskoj torbi, pronašlo se tu štošta što je jednom studentu neophodno za preživljavanje mukotrpnog dana učenja. Pogledajte video koji smo snimili!Grickalice, osvježenja... a onda Mia iz torbe izvadi karte!? VRH!

Kao obavezne sitnice koje studenti nose sa sobom, tu su se našle i slušalice, prijenosni punjač i laptop. No, pronašlo se tu i smeća, računa, novčanika, iskorištenih papira, neispunjenih zadaća, škarnicala iz pekare... A da fakultet može biti zabavno mjesto u pauzama, dokazala nam je Mia, studentica 1. godine diplomskoga studija kroatistike i fonetike koja uvijek sa sobom nosi karte za briškulu. "Naravno, a što ću drugo raditi u pauzi od predavanja nego kartati. Ne dolazim na faks bez toga", uz smijeh nam govori Mia.

Uvijek postoje i iznimke pa smo tako naišli i na nekolicinu studenata koji ne vole učiti u knjižnici jer im smeta tišina, a neki od njih ne konzumiraju ništa tijekom učenja jer ih, kako nam govore, to ometa.

"Gotovo nikad ne učim u knjižnici. Meni smeta tišina i trebam tisuću različitih podražaja sa strane da bih se mogla koncentrirati pa zato najviše učim doma, a jedem puno čokolade dok učim", otkriva nam Katarina, studentica ruskog i sociologije.

S njom se slaže i Margareta. "Uvijek učim doma jer u knjižnici uvijek nekog sretnem i često zaspem jer je pretiho. Ne pijem kavu, niti jedem neke grickalice," govori nam Margareta koju hrana ometa dok se pokušava koncentrirati na učenje.

Provesti cijeli dan na predavanjima ili učiti u knjižnici nije baš jednostavan zadatak, ali... Upravo ovdje uskače nova Coca-Cola PLUS COFFEE - savršeni spoj mnogima dva najdraža okusa i idealan 'podizač' uz kojeg ćete lakše odraditi svoje dnevne zadatke. Ma koliko zahtjevni bili!


Nova Coca-Cola PLUS COFFEE, bez šećera i s dodanim kofeinom, dolazi u limenci od 250 mililitara što ju čini praktičnim za konzumaciju s nogu, gdje god da se nalazite. Probajte ju i iskoristite dan u potpunosti! Više provjerite OVDJE.


Prilog je napravljen u suradnji portala mojfaks i Coca-Cola Adria.


učenjeknjižnicacjelodnevno učenjevideoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se