Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Laganini

Vincekovo u Slavoniji: Ovi studenti u vinogradu pišu diplomske radove i prave vlastito vino

Objavljeno 23.01.2019. u Laganini

Dan svetog Vinka, odnosno, popularno Vincekovo, koje se obilježava 22. siječnja, za mnoge je vrlo veseo dan. Pa tako i za studente jednog fakulteta koji dani provode u vinogradu te rade vlastito vino.

'Nisu gubitak vremena nego su korisne': Evo zašto ovaj profesor misli da videoigre treba uvesti na fakultete

Objavljeno 21.01.2019. u Laganini

Premda gaming industrija iz godine u godinu ruši sve rekorde u zaradi i dalje se lome koplja oko toga jesu li videoigre dobre za mlade ili nisu. Glavni argument protivnika videoigara uglavnom se krije u tome da one izazivaju agresiju u mladim igračima te često i ovisnost, ali jedan profesor s fakulteta je veliki zagovornik gaminga. On smatra da su videoigre korisne i da bi se trebale uvesti na fakultete.

Tada najbolje pamtite – znanost nudi odgovor na pitanje kada biste trebali učiti

Objavljeno 18.01.2019. u Laganini

Ako ste student koji nije jutarnji tip i više voli učiti navečer, za vas imamo dobre vijesti. Novo istraživanje pokazalo je da studenti bolje pamte gradivo ako uče taman prije spavanja.

Skripta, flomić, indeks, iksica: Riješi KVIZ i saznaj koja si stvar iz studentskog života

Objavljeno 17.01.2019. u Laganini

Koji predmeti vas odmah asociraju na studiranje i fakultet? Vjerojatno iksica, indeks, skripta, što uistinu i jesu tipične stvari povezane sa studentima i studijem. No, jeste li ikada razmišljali koja tipična stvar iz studentskog svijeta predstavlja baš vas?

Preslatko: Na ovom sveučilištu studenti će ispitni stres smanjivati igrom i šetnjom sa psima

Objavljeno 17.01.2019. u Laganini

'Sezona' ispitnih rokova stresna je za sve studente, a kako doskočiti tom problemu pitaju se mnogi studenti. No, jedno sveučilište ima rješenje – studenti će šetati pse iz azila i igrati se s njima.

Najglasnija navijačica: Naš rukometaš je u vezi na daljinu sa studenticom

Objavljeno 16.01.2019. u Laganini

Obožavatelji rukometa sigurno gledaju svaku tekmu naše repke na Svjetskom rukometnom prvenstvu pa tako na terenu često vide i 22-godišnjeg igrača Marina Šipića. Ovaj mladi sportaš u vezi je pet godina sa studenticom Andreom i to na daljinu pa viđanja moraju usklađivati po njegovim gostujućim utakmicama te njenim fakultetskim obavezama.

'Probijanje' u akademskom svijetu: Saznajte koje fakultete su završili naši najbolji rukometaši

Objavljeno 15.01.2019. u Laganini

Svjetsko rukometno prvenstvo je u punom jeku, a Kauboji očekivano pune mreže protivnicima. Za sportaše se obično misli da nemaju vremena uz profesionalno bavljenje sportom završiti i fakultet, ali mnogi su u tome uspjeli, čak i za vrijeme sportske karijere. Baš zato zanimalo nas je koje diplome imaju naši rukometni reprezentativci.

Puno seksa i tulumi do zore: Najveći klišeji koje doslovno ima svaki film o studiranju

Objavljeno 11.01.2019. u Laganini

Postoji puno filmova koji prikazuju kako izgleda (ili kao kako bi trebao) izgledati studentski život. Već znamo da su holivudski filmovi puni različitih klišeja, a ista je stvar i s filmovima o studentima.

Netko ih sabotira? 6 studentskih 'kuknjava' koje više nitko ne može slušati

Objavljeno 10.01.2019. u Laganini

Osim ljenčarenja i odgađanja obaveza, studenti jako vole kukati. Zapravo, kukanje na sto metara bi bio idealan sport za njih, ali ne krivimo ih. Svi nekada vole pošteno podijeliti sa svijetom vlastite frustracije, ipak, studenti kao da su šampioni u tome.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se