Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Laganini

Skroz 'zabrijala': Studentica se na razgovoru za posao slučajno pojavila mjesec dana ranije nego je trebala

Objavljeno 24.01.2019. u Laganini

Kada student ili neka druga mlada osoba silno želi negdje raditi, dodatno će se potruditi oko razgovora za posao kako bi ostavila što bolji dojam. No, jedna 21-godišnja studentica se malo zanijela pa se na razgovoru za posao zabunom pojavila mjesec dana prije zakazanog termina. Eh, to se zove entuzijazam!

Vincekovo u Slavoniji: Ovi studenti u vinogradu pišu diplomske radove i prave vlastito vino

Objavljeno 23.01.2019. u Laganini

Dan svetog Vinka, odnosno, popularno Vincekovo, koje se obilježava 22. siječnja, za mnoge je vrlo veseo dan. Pa tako i za studente jednog fakulteta koji dani provode u vinogradu te rade vlastito vino.

'Nisu gubitak vremena nego su korisne': Evo zašto ovaj profesor misli da videoigre treba uvesti na fakultete

Objavljeno 21.01.2019. u Laganini

Premda gaming industrija iz godine u godinu ruši sve rekorde u zaradi i dalje se lome koplja oko toga jesu li videoigre dobre za mlade ili nisu. Glavni argument protivnika videoigara uglavnom se krije u tome da one izazivaju agresiju u mladim igračima te često i ovisnost, ali jedan profesor s fakulteta je veliki zagovornik gaminga. On smatra da su videoigre korisne i da bi se trebale uvesti na fakultete.

Tada najbolje pamtite – znanost nudi odgovor na pitanje kada biste trebali učiti

Objavljeno 18.01.2019. u Laganini

Ako ste student koji nije jutarnji tip i više voli učiti navečer, za vas imamo dobre vijesti. Novo istraživanje pokazalo je da studenti bolje pamte gradivo ako uče taman prije spavanja.

Skripta, flomić, indeks, iksica: Riješi KVIZ i saznaj koja si stvar iz studentskog života

Objavljeno 17.01.2019. u Laganini

Koji predmeti vas odmah asociraju na studiranje i fakultet? Vjerojatno iksica, indeks, skripta, što uistinu i jesu tipične stvari povezane sa studentima i studijem. No, jeste li ikada razmišljali koja tipična stvar iz studentskog svijeta predstavlja baš vas?

Preslatko: Na ovom sveučilištu studenti će ispitni stres smanjivati igrom i šetnjom sa psima

Objavljeno 17.01.2019. u Laganini

'Sezona' ispitnih rokova stresna je za sve studente, a kako doskočiti tom problemu pitaju se mnogi studenti. No, jedno sveučilište ima rješenje – studenti će šetati pse iz azila i igrati se s njima.

Najglasnija navijačica: Naš rukometaš je u vezi na daljinu sa studenticom

Objavljeno 16.01.2019. u Laganini

Obožavatelji rukometa sigurno gledaju svaku tekmu naše repke na Svjetskom rukometnom prvenstvu pa tako na terenu često vide i 22-godišnjeg igrača Marina Šipića. Ovaj mladi sportaš u vezi je pet godina sa studenticom Andreom i to na daljinu pa viđanja moraju usklađivati po njegovim gostujućim utakmicama te njenim fakultetskim obavezama.

'Probijanje' u akademskom svijetu: Saznajte koje fakultete su završili naši najbolji rukometaši

Objavljeno 15.01.2019. u Laganini

Svjetsko rukometno prvenstvo je u punom jeku, a Kauboji očekivano pune mreže protivnicima. Za sportaše se obično misli da nemaju vremena uz profesionalno bavljenje sportom završiti i fakultet, ali mnogi su u tome uspjeli, čak i za vrijeme sportske karijere. Baš zato zanimalo nas je koje diplome imaju naši rukometni reprezentativci.

Puno seksa i tulumi do zore: Najveći klišeji koje doslovno ima svaki film o studiranju

Objavljeno 11.01.2019. u Laganini

Postoji puno filmova koji prikazuju kako izgleda (ili kao kako bi trebao) izgledati studentski život. Već znamo da su holivudski filmovi puni različitih klišeja, a ista je stvar i s filmovima o studentima.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se