Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Laganini

Opako ga iritirao student s razmjene dok nije shvatio zašto mu stalno zatrpava stol knjigama

Objavljeno 18.04.2018. u Laganini

Studenti koji dođu na razmjenu uglavnom se brzo uklope u novu sredinu, ali čini se da zbog jezične barijere ipak može doći do nesporazuma. Najbolji primjer za to je student koji je mislio da njegov kolega s razmjene namjerno ostavlja svoje stvari na njegovom stolu kako bi ga isprovocirao, no u pitanju je bilo nešto sasvim drugo.

Može li se živjeti samo od stipendije? Student probao preživjeti sa šest kuna dnevno – evo kako se proveo

Objavljeno 17.04.2018. u Laganini

Koliko novca dnevno je studentima potrebno za 'preživljavanje'? Svatko će navesti drugu cifru, ali sigurno nikome ne bi pao napamet iznos od svega nekoliko kuna. Upravo se toga dosjetio jedan student kada je odlučio živjeti sa šest kuna dnevno.

Istina, laž ili apsurd? Riješite KVIZ i provjerite koliko uistinu znate o studiranju u Hrvatskoj

Objavljeno 16.04.2018. u Laganini

Premda se od studenata očekuje da znaju apsolutno sve o studiranju, to većinom nije tako. Nitko ne tvrdi da bi studenti trebali apsolutno sve znati, ali neke stvari su dosta važne te ih je korisno poznavati.

'Na taj dan našao sam 100 kuna na cesti': Vjeruju li naši studenti da petak 13. donosi nesreću?

Objavljeno 13.04.2018. u Laganini

Bez obzira na to što živimo u 21. stoljeću, neki ljudi i dalje gaje praznovjerje u vezi petka koji pada na trinaesti dan u mjesecu. Strah od petka 13. seže još od srednjeg vijeka pa čak i ranije, no što naši studenti kažu na taj 'strašni' dan?

Profesor studenticu medicine izbacio s predavanja, a legenda se utješila na najbolji mogući način – FOTO

Objavljeno 13.04.2018. u Laganini

Ponekad se dogodi da profesorima pukne film pa svoje studente 'udalje' s nastave. Razlozi su različiti – student se bezobrazno ponaša, ometa predavanje ili zapričava kolege, a situacija kada profesor kaže da 'letiš van' sigurno nije ugodna. No, ova 'nesretna' situacija lako može postati sretna baš kao jednoj studentici iz Tuzle koja je otišla na ćevape.

Profesor zabranio mobitele na kolokviju, ali ovo nije očekivao: Lukavi student ipak napisao ispit sa slušalicama u ušima

Objavljeno 12.04.2018. u Laganini

Nije čudo što su profesori alergični na mobitele: studenti ih često koriste i na predavanjima. Osobito su problematični tijekom ispita stoga sve više profesora zabranjuje unošenje mobitela u dvorane u tim prilikama. Istu praksu primjenjuje i ovaj profesor, ali ovaj put nadmudrio ga je student koji ne može bez svoje omiljene glazbe - čak ni na kolokviju.

Fakultet ti magično sredi posao, ženu i kredit: Mladić duhovito opisao nepisana pravila života na Balkanu

Objavljeno 11.04.2018. u Laganini

Studenti iz Hrvatske, BiH i Srbije godinama od svojih roditelja slušaju predavanja o tome da je 'važno završiti fakultet' jer bez diplome ne vrijediš puno. Takvo razmišljanje će vjerojatno ostati ukorijenjeno godinama, a jedan 25-godišnjak iz Mostara odlično je opisao što na Balkanu fakultet zapravo jest i to na urnebesan način.

U školi pišeš krasopisom, a na faksu nogom: Studentica pokazala kako joj je studiranje 'uništilo' rukopis - FOTO

Objavljeno 09.04.2018. u Laganini

Tko nije savladao 'brzo pisanje' na fakultetu taj očigledno nije nikada ništa zapisao tijekom predavanja. Većina studentskih bilježnica izgleda kao da studenti u nju pišu nogom, a to naravno zamjećuju i sami studenti.

Muški studenti smatraju da su puno pametniji nego što jesu – studentice nemaju taj 'problem'

Objavljeno 05.04.2018. u Laganini

Što biste odgovorili kad bi vas netko pitao što mislite koliko ste pametni? Upravo je to pitanje bilo postavljeno studentima i studenticama, a odgovori im se uvelike razlikuju.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se