Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Student s fakulteta u Dubrovniku nabavljao skunk vrhunske kvalitete

MojFaks | Laganini, 19.07.2016.Student s fakulteta u Dubrovniku nabavljao skunk vrhunske kvalitete

Riječ je o skunku vrijednom 130 tisuća kuna, a na ulici bi mu vrijednost dosegla skoro pola milijuna kuna.

Sve je počelo u noći sa 6. na 7.srpnja kada je policija u Čajkovićima, nedaleko dubrovačke ACI marine, zaustavila osobno vozilo alfa romeo dubrovačkih registracija, piše Dubrovački vjesnik.

Vozač je bio 36-godišnji Marijo Z., a u gepeku vozila je pronađeno 3,380 kg prvoklasne marihuane odnosno skunka koji je bio vakuumski pakiran u ukupno 13 PVC- folija. Vozač je uhićen da dan kasnije je tijekom krim-istrage policiji osobno predao još oko 500 grama skunka.

Ubrzo je uhićen i student, 21-godišnji Mario M., koji je radio u rent-a-car poslovnici smještenoj u poznatom dubrovačkom hotelu visoke kategorije. Student je uhićen u zasjedi nakon što je osumnjičenik ustvrdio da ne dila narkotike nego da samo pruža prijevozničke usluge.


foto: ilustracija/Pixabay.com

Sustav djelovanja bio je razrađen na način da bi na unaprijed dogovorenom mjestu ostavio vozilo i otišao na piće u neki caffe bar u Mokošici. Za to bi vrijeme iz nezaključanog gepeka netko preuzeo torbu s drogom, a nakon popijene kave bi odlazio s autom kao da se ništa nije dogodilo. Policija je u torbu stavila zamjensku tvar i 8. travnja između 14 i 15 sati postavila zasjedu nakon koje je, kad je preuzeo torbu iz gepeka, student i uhićen.

On je u istrazi spomenuo i svoga kolegu Crnogorca s kojim zajedno studira na jednoj međunarodnoj visokoškolskoj ustanovi u Dubrovniku. Navodno je inspektorima otkrio kako mu je 21-godišnji Nikola H. ponudio nabavljati drogu koje na istoku Crne Gore i pograničnom području uz Albaniju ima u izobilju.

Mladić je priznao kako su već tri puta prebacili veće količine skunka iz Crne Gore te da su ukupno prošvercali više od 9 kilograma genetski modificirane marihuane. No, za uhićenje crnogorskog studenta bilo je već kasno jer je napustio Hrvatsku.

Akciju "Meduza" u međuvremenu je preuzeo USKOK, zbog sumnje da su se osumničenici iz te operativne akcije povezali u zločinačku organizaciju za neovlaštenu proizvodnju i promet narkotika

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Dubrovački vjesnik
foto: Pixabay


marihuanaskunkDubrovnikMeduzastudentpreprodaja drogeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se