Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Student uništio novi iPhone pa izmislio najbolju zaštitu za sve kojima mobiteli 'cure' kroz prste

MojFaks | Laganini, 02.07.2018.Student uništio novi iPhone pa izmislio najbolju zaštitu za sve kojima mobiteli 'cure' kroz prste

Philip Frenzel, student Sveučilišta u Aalenu u Njemačkoj osmislio je ADCASE, genijalnu zaštitu za mobitele koja u trenutku kad vam mobitel ispadne iz ruke aktivira zračni jastuk ili nožice ili što god ovo bilo, a uz koje će vas mobitel biti siguran čak i ako ste najnespretnija osoba na svijetu.

Izum je već dobio nagradu Njemačkog društva za mehatroniku koje je nagradilo baš njegov projekt među brojnim drugim studentskim inovacijama.

"Prije tri godine Philipu je pao novi iPhone", pojasnio je za portal Bored Panda Peter, glasnogovornik ADCASE-a. "Ekran se razbio u tisuće komada. Nakon toga kupio je nekoliko standardnih zaštita za pametne telefone kako bi njegov novi mobitel bio siguran, ali zaštita koju su nudili uopće ga nije zadovoljila."

foto: Bored Panda

Frenzel je prvo osmislio aktivirajući mehanizam sa senzorima koji očitavaju kad se telefon nalazi u slobodnome padu. No, što točno senzori aktiviraju? Isprva je mislio napraviti pravi zračni jastuk, eksperimentirao je s alternativom od pjene, ali dizajn se pokazao nepraktičnim. Napokon je došao do nečega potpuno drugačijeg – opruga.Philip je na svom izumu radio dvije i pol godine. Zasad sa svojim timom planira proizvesti inačicu kompatibilnu s najnovijim iPhone telefonima, počevši od iPhone-a 6.

Kampanju za sakupljanje financija kako bi uspjeli u svome naumu planiraju pokrenuti na Kickstarteru tijekom mjeseca srpnja.

L.B./izvor i foto: Bored Panda


Philip FrenzelzaštitaiPhoneoprugezračni jastukKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se