Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ma kakav klub, kakav birc! Evo GDJE I KAKO će čak 50% domaćih studenata dočekati Novu

MojFaks | Laganini, 19.12.2019.Ma kakav klub, kakav birc! Evo GDJE I KAKO će čak 50% domaćih studenata dočekati Novu

Studentima je za doček Nove godine bitno da se dobro zabave, pošteno napartijaju, odlično najedu, popiju pokoju čašicu viška... Ili ipak nešto drugo?

Kad bismo vas upitali kako zamišljate tipičnoga studenta, vjerojatno biste rekli da su to mladi ljudi koji, osim što uče, hodaju uokolo s podočnjacima do poda jer su vječito neispavani, ispijaju previše kave, izlaze do iznemoglosti i pritom ne mare je li srijeda ili četvrtak idealan dan za party jer je to nevažno – naravno da se studentska srijeda ne propušta iako imaš predavanje u 9 ujutro. Partijaneri u duši, kampanjci po struci.

foto: Shutterstock

Promislite još jednom! Možda nam nećete povjerovati odmah, ali prevarili ste se (kao što smo i mi). O čemu je riječ?

Naime, anketom smo priupitali studente u Facebook grupi "Studentski dom Stjepan Radić - Sava" koji su im planovi za ovogodišnji doček Nove godine, odnosno pokušali smo pronaći odgovor na ono vječno pitanje "A di ćeš za Novu?". Pri tome smo uzeli u obzir 9 mogućnosti među kojima su: putovanje van Hrvatske u vlastitome angažmanu, vikendica/klijet van grada, organizirano putovanje izvan Hrvatske, doček na nekom trgu, krevet... Ostavili smo vam mogućnost da nadodate i sami potencijalne proslave. Čak 570 studenata otkrilo nam je što planira za tu "najluđu noć u godini".

Gotovo 50% studenata dočekat će Novu na kućnim tulumima ili u krevetu


Očekujući da ćete se odlučiti na ludi party u nekom klubu ili kafiću, spontano spakirati ruksak i otputovati u zadnji tren van granica Hrvatske, iznenadili su nas odgovori jer ipak – najviše studenata organizirat će privatan party u stanu ili kući. Studenti više vole nešto mirniji i privatniji doček, čak 31% studenata odlučio se na ovaj izbor.

Druga opcija proslave Nove je, zapanjujuće, krevet. 18,4% studenata Novu godinu provest će pod dekicom u pidžami uz omiljeni film ili seriju. Tek nakon kreveta, popularan odabir među gotovo 16% studenata jest putovanje izvan Hrvatske u vlastitome angažmanu.

foto: Pixabay

Proslava u kafiću ili klubu nije se našla na listi


Nešto manji broj studenata dočekat će Novu 2020. u vikendici/kući van grada, u nekom europskom gradu u organiziranom aranžmanu, na trgu, a svega par vas neće slaviti jer će biti na poslu. Zanimljivo, nitko nije izjavio da će Novu čekati u nekom klubu ili kafiću iz čega proizlazi pretpostavka da su takve proslave preskupe za studentski budžet.

Na temelju našeg malog istraživanja možemo potvrditi da su svi stereotipi o studentima partijanerima, čašolomcima, glavnim akterima svih brucošijada – pali u vodu. Studenti su se, barem za doček Nove 2020., odlučili na mirniji, opušteniji i ležerniji doček u užem krugu prijatelja, i to onaj u privatnom stanu ili kući, ali i u krevetu.

Ne sumnjamo da ćete se dobro provesti bez obzira na vaš odabir, a na nama je samo da vam zaželimo ugodnu i dobru zabavu te sretno uplovljavanje u Novu 2020.!

V.S.
Foto: B. Zlomislic@Tulumarka


Nova godina2020dočekproslavapartyKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se