Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vesele Jarsice: Od teglica radi unikatne poklone i odmara dušu od fakulteta

MojFaks | Laganini, 03.05.2017.Vesele Jarsice: Od teglica radi unikatne poklone i odmara dušu od fakulteta

Unikatni pokloni su ono što svi volimo darovati, ali i primiti, a upravo jedan takav razveselit će tetu Bošku kojoj u fast food 'Njam - njam' dolaze mnogi studenti.

Dar za tetu Bošku iz "Njam - njama" je jedinstveno oslikana staklenka koju je napravila Petra Gajski. Petra je studentica druge godine Urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša te je svoju ljubav prema slikanju pretočila u zanimljiv hobi oslikavanja teglica u koje umeće uglavnom svijeće.


Izvor: Facebook@Happy Jars

Njene staklenke šire sreću pa ih je nazvala Happy Jars, a jedna takva naći će se na polici zaposlenice fast fooda u kojeg rado dolaze brojni koprivnički studenti. Petra kaže da je staklenku za Bošku naručio njen tata jer su s njom obiteljski prijatelji, ali ako i vi tražite unikatan poklon ne ustručavajte se javiti Petri jer – Happy Jars su odličan poklon za svakoga.

Cilj Happy Jarsa je širiti veselje


Narudžbi ne manjka, a najčešće ih traže mladenci koji se cool staklenkama kasnije zahvaljuju uzvanicima. No, Petrini česti klijenti su i studenti jer njeni uradci nisu skupi: cijene naime variraju od 10 do 15 kuna.

...Jedna piše, četiri crtaju: Studentice kroz 'Ligo' ironično ilustriraju studentski život...


...Zagrebačkom studentu hobi slaganje zanimljivih kreacija: Pretvorio Čunjin performans u Lego kocke...


"Cijena nije velika jer ovo ne radim kako bih zaradila već iz ljubavi prema crtanju. Cijena je takva da pokrije troškove za materijal i eventualno ostane par kuna za menzu. Oslikavam ih sama, ali mogu reći da imam jako veliku potporu od strane dečka, sestre i njezinog muža te roditelja. Ideja za moje Jarsice došla je iz vedrog neba – jednog jutra sam se samo probudila i odlučila ih raditi", otkriva studentica.


Izvor: Facebook@Happy JarsIzvor: Facebook@Happy Jars

S cijelom pričom je krenula zbog velike ljubavi prema oslikavanju stakla, a sa završenim likovnim tečajem kod profesora I. Lovrekovića u Koprivnici u likovnom klubu "Paleta" uzela je kist u ruku i krenula u kreativne pohode. Tvrdi da oslikavanjem staklenki odmara dušu od fakulteta, a osim toga smatra da je na ovaj način spojila ugodno s korisnim.

Napominje da je cilj njenih Jarsica uveseljavanje drugih te u šali dodaje da još nije razmišljala o širenju biznisa, no ako joj propadnu planovi s fakultetom ne isključuje mogućnost da se potpuno posveti svojim teglicama.

Petrine radove možete pogledati na Facebook stranici Happy Jars gdje odmah možete i naručiti ovaj unikatni poklon u teglici.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Happy Jars


Happy JarsstaklenketegliceoslikavanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se