Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dovoljno je ovih 5 sitnica: Studentica političkih znanosti otkriva kako se zaposliti na njenom faksu

MojFaks | Laganini, 05.02.2018.Dovoljno je ovih 5 sitnica: Studentica političkih znanosti otkriva kako se zaposliti na njenom faksu

Što studente najčešće izluđuje kod profesora i asistenata? Isto ono što izluđuje profesore kod studenata – nemar i ofrlje obavljen posao.

Nemar, neodgovaranje na mailove, ispravljanje ispita koje traje duže od svih sezona Santa Barbare, bahati nastup – sve su to stvari koje studenti mrze kod profesora i asistenata. Premda ima dobrih, strpljivih, profesionalnih i simpatičnih, kako profesora, tako i asistenata, tijekom studiranja nailazimo na ove koje nisu takvi.

...Endemske vrste s fakulteta: Tipovi profesora koje ćeš susresti tijekom studiranja...


...Briga ih jeste li došli u pidžami: 6 razlika između profesora na faksu i u srednjoj...


U Hrvatskoj primjerice nije ni čudo što su asistenti često grumpy i bez volje jer kako piše u novinskom izdanju Večernjeg lista od prije nekoliko dana, većina asistenata na Sveučilištu u Zagrebu je starija no što bi trebala biti. Piše da "brojke pokazuju da u statusu asistenta ima onih koji su stariji od 65 godina. No, osim njih, ima još asistenata koji su stariji od 55 pa i 60 godina". U tekstu dalje piše da najviše asistenata ima u dobi od 36 do 40. Samo je njih 25 mlađe od 30 godina.

Jedna korisnica Twittera nadimka Marina, ujedno studentica Fakulteta političkih iz Beograda, kroz šalu je opisala kako asistenti i profesori dobivaju posao na njenom fakultetu, odnosno koje kriterije moraju ispunjavati. Posljednja dva nije ni navela jer očito ne postoje.


Izvor: Twitter

Ona kaže da osoba za posao profesora ili asistenta na njenom fakultetu treba ispuniti sljedeće kriterije:

1. Baš nikada ne odgovara na mailove.

2. Rezultate kolokvija objavljuje baš kad svi studenti zaborave da su ga pisali.

3. Bez povoda svom predmetu daje izniman značaj.

4.

5.

Iako je ovo ironično napisano, svi dobro znamo da smo barem pet puta sreli asistenta ili profesora kroz svoj studentski život koji nije odgovarao na mailove pa studenti više ne znaju trebaju li mu poslati poruku golubom pismonošom. Osim toga, dobro svi poznajemo one profesore koji rezultate ispita i kolokvija objavljuju prekasno i jako inzistiraju da se njihov predmet jako dobro zna iako je uglavnom riječ o nekom izbornom kolegiju koji ni nema veze s profesijom za koju se student školuje.


Izvor: WeKnowMemes.com

Sigurni smo da bi svaki student mogao ovom popisu dodati nekoliko ironičnih kriterija koje moraju ispuniti potencijalni asistenti i profesori na fakultetu...

Ivana Petrić
foto: efzg.unizg.hr


posao na faksuprofesoriasistentistudiranjestudenticaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se