Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Svi pričaju o studentici iz Hrvatske koja ne zna kuhati: Pomozite djevojci da impresionira svekrvu i zaradite 200 kuna

MojFaks | Laganini, 20.07.2018.Svi pričaju o studentici iz Hrvatske koja ne zna kuhati: Pomozite djevojci da impresionira svekrvu i zaradite 200 kuna

Informacija nekih domaćih student-servisa da se sve češće na oglasnim pločama SC-ova javljaju i neki netipični i neuobičajeni oglasi za studentske poslove u kontekstu ove ponude dobiva sasvim novo značenje.

U svijetu studentskih poslova ima svega: od povremenih, honorarnih poslića do onih koji zahtijevaju puno radno vrijeme i ozbiljan angažman mladih radnika početnika. Nude se uredski, ugostiteljski, turistički ili trgovački poslovi, oni malo kreativniji, vezani uz informatiku, pisanje, prevođenje, ali s vremena na vrijeme pojavi se i poneki vanserijski "biser" koji izazove veliku pozornost članova grupa na društvenim mrežama.

...Po prvi puta ponuda veća od potražnje: Satnice studentskih poslova povećane do 40%, a o jednoj stvari dosad ste mogli samo sanjati...


S dolaskom proljeća tako u Zagrebu postaje atraktivno za dobru satnicu "čuvati" kućice za roštiljanje na Jarunu, a tijekom cijele akademske godine traže se i dobrovoljci koji će za pristojne naknade pisati seminare, diplomske i ine radove, rješavati ispite i slično.

...Je li ovo najbizarniji studentski posao ikada? Ležiš na Jarunu i zarađuješ 50 kuna po satu...


Ovaj put radi se o osobnoj usluzi u aranžmanu koji nije ostavio ravnodušnim nikoga tko je pročitao oglas. Naime, članica Facebook grupe Tražim/nudim studentski posao traži osobu koja bi skuhala večeru za njenog dečka i njegove roditelje jer se ona sama ne snalazi u kuhinji. Uz naknadu od 200 kuna, osigurava namirnice i prostor u kojem će se kuhati, a na kandidatu je da pokaže svoje kulinarsko umijeće.


foto: Facebook@Tražim/nudim studentski posao

Nismo sigurni radi li se o zezanciji ili stvarnoj situaciji u kojoj djevojka želi impresionirati roditelje svog dečka unatoč svom kulinarskom neznanju, ali se nadamo da će se na zajedničkoj večeri svi dobro najesti i zabaviti. Jer svi znamo da ljubav ide kroz želudac.

L.B./foto: Caroline Attwood/Unsplash


kuhanjestudentski posaooglassvekrvaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se