Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tko je ovaj 'genijalac'? Zagrebački student odustao od autoškole jer nije htio pokazati 'usta na usta' na muškoj lutki

MojFaks | Laganini, 08.01.2019.Tko je ovaj 'genijalac'? Zagrebački student odustao od autoškole jer nije htio pokazati 'usta na usta' na muškoj lutki

Bez prolaska ispita iz prve pomoći nemoguće je dobiti vozačku dozvolu; ondje se uči kako pomoći unesrećenoj osobi u slučaju automobilske i druge nesreće, a reanimaciju polaznici demonstriraju na lutki. Čini se jednostavno? Možda, ali ne i za jednog zagrebačkog studenta koji je samo odustao od prve pomoći jer, pazite ovo, nije htio reanimirati mušku lutku.

Portal Idesh.net napisao je članak koji se definitivno može smjestiti u rubriku "Vjerovali ili ne", a riječ je o tome da je jedan zagrebački student tijekom prve pomoći nije htio demonstrirati reanimaciju, odnosno, laički rečeno, "usta na usta" na muškoj lutki. Zvuči nevjerojatno? Nemojte se čuditi jer unatoč tome što je u većini svijeta odavno došlo 21. stoljeće, Hrvatska se odavno vratila par stoljeća u rikverc.Kako biste dobili puni doživljaj onoga što se dogodilo, tekst portala Idesh prenosimo u cijelosti:

Na Instagramu naletiš na hrpu selfieja, fotki hrane i "zanimljivih" storiesa, ali tu i tamo se iznenadiš crowdsourced informacijama na koje naletiš. Informacijama koje sažeto i jasno prenose važno stanje stvari, duh vremena koji su zabilježili stvarni ljudi, a ne društveni kritičari i kroničari sadašnjosti koji su izgubili korak sa zbiljom zbog svojih izmišljenih pozicija na LinkedInu.

Tako smo jučer u moru nevažnih Storiesa (oprostite, prijatelji) nabasali i na VIJEST koju nam je osigurala gospođica čiji su podaci poznati redakciji. Ne vijest. Ili Vijest. Nego VIJEST.

Ovako izgleda Instagram story.

Izvor: Instagram/Idesh

Stupili smo u kontakt s autoricom da saznamo više o ovom neugodnom događaju. Da. Muškarac u ranim dvadesetima je odustao od autoškole jer je odbio prisloniti usta na "mušku" lutku kako bi uvježbao proces reanimacije. Ček ček ček… da ponovimo to još jednom. MUŠKU. LUTKU.

Na predavanju prve pomoći su polaznici morali reanimirati lutku. Svi smo gledali Baywatch i znamo kako to ide. Mladić je rekao kako to odbija napraviti na što mu je predavačica rekla da mora jer inače ne može dobiti potpis niti polagati vozački ispit. Mladić se oštro usprotivio i pitao može li otići. I otišao je. Da zaključimo ovaj literarni uradak – iza njega je ostala samo nevjerica. Predavačica je bila u šoku jer joj se to nikada nije dogodilo, ali su joj nadređeni rekli da je ispravno postupila. Možda bi predavači trebali u setu opreme imati i vlasulju, ako se ponovi ovakav slučaj. Po mogućnosti nekoliko vlasulja u različitim bojama kose, ovisno o preferencijama polaznika. Može za nas ružičasta jer nam je super Natalie Portman u Closer.Ovaj mladić je svakako jedno vrhunsko ljudsko biće koje bi odšetalo i u stvarnoj kriznoj situaciji. Odbio bi pomoći i unesrećenom muškarcu koji nije izliven u kalup negdje u Kini nego je stvarno biće od krvi i mesa. Jer je muškarac. Zašto bi muškarac drugog muškarca ikad dotaknuo ustima? Makar i da mu spasi život? Grozna pomisao. Moramo priznati da nam je učinio uslugu. I drago nam je da se takva osoba neće naći za upravljačem automobila.

U slučaju da netko poznaje ovog studenta ili se sam prepozna, neka se slobodno javi pa da s njim napravimo intervju i čujemo zašto toliko ima problem s muškim lutkama.

Ivana Petrić
izvor: Idesh
foto: Unsplash


prva pomoćautoškolazagrebački studentlutkalutka za reanimacijuKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se