Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tko je učio manje, a tko pojeo više u menzi za manje love? Ovo je 5 stvari oko kojih se studenti međusobno 'natječu'

MojFaks | Laganini, 07.02.2019.Tko je učio manje, a tko pojeo više u menzi za manje love? Ovo je 5 stvari oko kojih se studenti međusobno 'natječu'

Natjecateljski duh kod studenata je vrlo izražen. Ipak, ne govorimo o sportskom duhu ili pak o 'duhu' koji će ih nadahnuti da više uče, nego o natjecanju oko baš tipično studentskih stvari. Tko je manje učio? Koga profesor ne može više smisliti i kome profa nije duže odgovorila na mail? E, to su već pitanja koja određuju 'područja' natjecanja!

Upravo je tu čar natjecanja – tko može više, manje ili pak gore! Gdje to ima? Pa na fakultetu naravno, baš među studentima. Naravno, ne govorimo o klasičnom sportskom natjecanju ili o natjecanju tko će pojesti više palačinki, nego o međusobnom "okršaju" studenata u tome tko će manje učiti za ispit, više pojesti u menzi za manje love, kome će profesor duže odgovarati na mail itd.


U slučaju da već nije jasno da slijedi jedan malo ironičan tekst koji služi za "hlađenje" i opuštanje glave za vrijeme ispitnih rokova, naglašavamo da nikoga ne želimo uvrijediti. Samo nasmijati ili barem pokušati. Zato se lijepo "naslonite" i saznajte u čemu se to studenti stalno jedni s drugima natječu:

#1 "Nisam ni otvorio/la knjigu"/"Nisam ni pogledao/la knjigu"/"Nisam ni kopirao/la skriptu"


Izvor: FreePik

Tko je veća faca, ha? Onaj koji nije ni pogledao/taknuo knjigu ili skriptu ili onaj koji još nije ni kopirao? Procijenite sami, ali neizbježno je na hodniku prije ispita čuti prepucavanja studenata o tome tko je manje učio. Nakon ispita, čuda gle, većina ovih koji su bili u "natjecanju" je prošla ispit i to sa sasvim okej rezultatom. Kako je to moguće? Tako što su malo lagali jer oni koji nisu su već odavno napustili ispit nakon što su vidjeli pitanja. Dobro se pripremite za sljedeći fajt, ispit je ipak sekundarna stvar ovdje.

#2 Profesor i njegov hejt


Izvor: Shutterstock

Jasno je da postoje profesori kojima je dozlogrdio posao i kojima se istovremeno okreću i želudac i oči kada mu student uđe u kabinet, međutim, ne mrze svi profesori studente. No, dosta studenata voli profesorov navodni hejt pretvoriti u natjecanje. Onda kreće spika u stilu "Mene on baš ne podnosi, znaš koliko mu je dugo trebalo da mi odgovori na mail? Au, leeele, pa sigurno mjesec dana!" popraćeno s "Tebi je za par dana odgovorio? Eto vidiš, znao/la sam da me mrzi!". Da...inače, profesori dobivaju bonuse na plaću ako hejtaju studente, zar ne? Naravno da ne! Profesori koji općenito "zamrače" na studente vjerojatno sve jednako ne podnose i niste pobjednik ovog natjecanja #SorryNotSorry.

#3 Igre prejedanja u menzi, ali za što manje love


Izvor: scst.unist.hr

Eh, sada slijedi pravo bojno polje – studentska menza! U središtu ovog "natjecanja" nije čak ni to što je tko za manje love pojeo, nego koliko! Studenti koji se nađu zajedno na ručku uglavnom komentiraju hranu i "koliko su onda jednom kada niti jedna osoba za ovim stolom nije bila prisutna zapravo pojeli u menzi". Tipične studentske lovačke priče.

#4 Tko je koga češće potpisao


Izvor: Shutterstock

Ova borba se odvija uglavnom između kolega koji se druže pa si mogu poslati poruku sadržaja "Hajde, pliz potpišeš me. Sreo/la sam Marka na putu do faksa pa idemo na pivo". I u nekom trenu počne natjecanje u kojem studenti vole sebe istaknuti kao vrlo požrtvovnog kolegu koji riskira svoj ugled pred profesorom i cijelom grupom kako bi upisao svog lijenog kolegu. Tko je koga češće potpisivao, ha? Nemojte samo da dođe do okršaja kemijskama!

#5 Kome je ostalo više ispita za jesen


Izvor: Shutterstock

Ma tko je još vidio proći većinu ispita na zimu ili na ljetnim rokovima? Rijetko tko... jer na jesenskim rokovima je ekipa, je li tako studenti? Onda kreće natjecanje među studentima koji se kao žale što će morati učiti preko ljeta, ali jako se vole s kolegama takmičiti u tome tko mora više i jasno – kome je teže! Najbolji su oni koji tvrde da će učiti i na plaži ako treba jer imaju toliko ispita za rujan...yeah right! Jedna od većih studentskih laži!

...Netko ih sabotira? 6 studentskih 'kuknjava' koje više nitko ne može slušati......Pričali s bakom na Skypeu i prali cimerovo rublje: Studenti nam rekli što bi radili radije nego učili...


autor: MojFaks
foto: Shutterstock


natjecanjestudentinatječuKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se