Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Umrla bih bez maramica jer na faksu nema papira': Studenti otkrili bez čega ne mogu živjeti tijekom studija

MojFaks | Laganini, 04.01.2018.'Umrla bih bez maramica jer na faksu nema papira': Studenti otkrili bez čega ne mogu živjeti tijekom studija

Bez koje tri stvari ne biste mogli živjeti tijekom studija? Vjerujemo da vam puno toga pada napamet pa bi se na popisu sigurno našla iksica, internet, kava i sl. Od naših studenata saznali smo da postoji još pregršt toga bez čega jednostavno ne bi mogli.

Kada nestane internetske veze u domu, nastane velika panika pa se studenti kroz suze pitaju kako su ljudi nekada mogli živjeti bez Facebooka. Postoje stvari bez kojih studenti ne mogu živjeti, odnosno, misle da ne mogu bez njih živjeti i zato u vrijeme studentskih dana totalno ovise o njima.


Izvor: Pixabay

O stvarima bez kojih ne mogu živjeti razgovarali smo sa studentima i saznali neke vrlo zanimljive stvari. Primjerice, studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu rekla nam je da ne bi mogla zamisliti svoj život bez vježbanja, ali i wc papira.

Nećete vjerovati, ali kavu su studenti spomenuli samo jednom


"Ne bih mogla bez treninga i fizičke aktivnosti jer me sjedenje ubije psihički. Nisam mogla bez Knjižnica grada Zagreba jer sam u njima nalazila (i nalazim još) mir, motivaciju za učenje i zanimljive anegdote iz kojih sam kasnije znala pisati tekstove na blogu. Ali mir za učenje pod broj jedan. Bez papirnatih maramica jer se ne možeš osloniti da u wc-u na faksu ima papira", rekla nam je.


Izvor: Pixabay

Bivši student FER-a kaže da život nije mogao zamisliti bez "modernog" bankarstva baš kao i, očekivano, druge moderne tehnologije.

"Ne bih preživio bez moderne tehnologije (preciznije Surface Pro kao idealni device za studente, smartphone,a Spotifya/Deezera, YouTubea, Wikipedije, iTunes-a. Također tada nisam mogao živjeti bez modernog bankarstva, da tata može poslati još para jer treba za 'skripte', plus za plaćanje i nalaženje prijevoza. I naravno, ne bih preživio bez iksice jer treba nešto jesti i piti"
, ispričao nam je.

Student FESB-a kroz šalu nam je kazao da ne bi preživio bez glazbe, interneta i novca da plati glazbu. Bivši student Filozofskog fakulteta u Osijeku, s druge strane, tvrdi da mu za vrijeme studija ništa nije bilo važno osim cigareta i knjiga.


Izvor: Pixabay

"Studij ne bih preživio bez auta. Prvu godinu sam išao izvanredno te imao predavanja petkom, subotom i nedjeljom. Deda mi je kupio prvi auto i spasio me jer živim pokraj Velike Gorice i prijevoz (posebna linija) je bio puno rjeđi vikendom (nedjeljom ga uopće nije bilo)", prepričao nam je bivši student.

Student Hrvatskih studija također navodi automobil kao stvar bez koje ne bi preživio studij, a razlog tome je što ima proteze i onda bi trebao hodati od Kajzerice do Borongaja gdje je fakultet i smješten. Osim toga, kaže da ne bi mogao bez dobre WhatsApp grupe za razmjenu materijala i informacija s kolegama.

Studentica prava rekla nam je da ne bi nikako preživjela bez osam sati sna (što je malo čudno jer je poznato da studenti spavaju samo četiri sata dnevno #tugy #plaky).

"Na prvom mjestu ne bih mogao bez kave jer svi znamo da ne funkcioniramo bez kave, a ne bih mogao ni bez kalkulatora kalkulator (jer strojarstvo), a treće je definitivno bilježnica s formulama. Pa nitko nije lud da to pamti", kaže nam student strojarstva.


Izvor: Pixabay

A bez koje od ovih stvari vi ne možete zamisliti svoj život?

Ivana Petrić
foto: Shutterstock/Pixlr


stvaribez čega ne bi mogli živjetistudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se