Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Potrebna izvanredna deratizacija: U prvom paviljonu Šare ipak miševi kolo vode – oglasili se i iz SC-a

MojFaks | Laganini, 11.01.2018.Potrebna izvanredna deratizacija: U prvom paviljonu Šare ipak miševi kolo vode – oglasili se i iz SC-a

Prošli tjedan prvi smo izvijestili o pojavi miševa u studentskom domu Dr. Ante Starčević nakon što je studentica pronašla mrtvog miša u kupaonici. No, izgleda da ipak nije bila riječ o jednom mišu jer se zbog toga oglasio i zagrebački Studentski centar s priopćenjem da se provela izvanredna deratizacija.

Premda nas je prošli tjedan osoblje doma Dr. Ante Starčević uvjeravalo da je riječ o izoliranom slučaju kad je studentica pronašla mrtvog miša u kupaonici te da "slobodno možemo doći i provjeriti", uslijedilo je još objava studenata koji su se javili s istim problemom što je dalo naslutiti da se radi o svojevrsnoj najezdi.

Prvog miša pronašla je studentica iz Ankare te ostala u šoku. Kaže da joj je osoblje doma pomoglo i postavilo kasnije zamke, no situaciju nije trebalo olako shvatiti.


Izvor: Facebook@Studentski dom Dr. Ante Starčević - Šara

Jučer se o svemu oglasio i SC, odnosno sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak. U njegovom priopćenju stoji da je Odjel sanitarno veterinarske kontrole SC-a u suradnji s upravom SD Ante Starčević proveo sve zakonski propisane mjere koje uključuju složene i pažljivo planirane cjelovite preventivne i kurativne mjere deratizacije cjelokupnog prostora i okoliša studentskog doma u cilju smanjenja populacije štetnih glodavaca ispod praga štetnosti, zaustavljanja razmnožavanja ili potpunog uništenja nazočne populacije štetnih glodavaca koji su prirodni rezervoari i prijenosnici uzročnika zaraznih bolesti.

Prije dva dana provela se izvanredna derazitacija prvog paviljona


Bošnjak navodi da su za provedbu postupaka deratizacije korištene preventivne tehničko higijenske mjere kako bi se stvorili nepovoljni uvjeti za ulazak i razmnožavanje glodavaca i kemijske metode korištenjem meka ili mamaca s rodenticidima na bazi antikoagulanata. Navedene mjere provodi Deratizacija Gospić d.o.o.

...Neželjeni gost: Stanarka zagrebačkog studentskog doma pronašla mrtvog miša u kupaonici...


...GRIJANJE JOŠ UVIJEK NE RADI, ODUZELI IM GRIJALICE: Studenti iz ovog zagrebačkog doma strave uče u jaknama, a to nije jedini problem...


"U SD Ante Starčević provedene su redovne mjere deratizacije tijekom proljeća i jeseni te su na poziv zaposlenika i stanara doma koji su uočili štetnike provedene dvije mjere izvanredne deratizacije u listopadu i prosincu. Nakon navedenih mjera izvršena je provjera učinkovitosti akcija koja je dokazala učinkovitost mehaničkom metodom suzbijanja. Odjel sanitarno veterinarske kontrole SC-a i uprava SD Ante Starčević čine poduzimaju sve zakonski propisane mjere i reagiraju na svaku dojavu stanara i promptno reagiraju na svaki poziv.


Miševi su se u domu Šara pojavili prošli tjedan... foto: M. Trbuščić/arhiva MojFaks
 
Slijedom prijave upravitelja SD Ante Starčević, za 9.1.2018. u 9 sati naručena je izvanredna deratizacija prvog paviljona zbog pojačane najezde štetnika – glodavaca izazvane okolišnim značajkama i vremenskim prilikama. Glodavci su primijećeni u stropovima koji predstavljaju idealno mjesto za boravak glodavaca zbog arhitektonsko građevinskog rješenja zadnje rekonstrukcije i sanacije paviljona. Deratizacija će biti obavljena uz prisustvo domara SC-a jer će biti potrebno otvaranje stropnih revizijskih otvora kako bi se mogli postaviti meke i klopke za glodavce radi provedbe deratizacije. Nakon provedene deratizacije od ovlaštenih izvoditelja provest će se i kontrola uspješnosti provedene akcije.
Odjel sanitarno veterinarske kontrole SC-a i uprava SD Ante Starčević čine poduzimaju sve zakonski propisane mjere i reagiraju na svaku dojavu stanara i promptno reagiraju na svaki poziv"
, stoji u priopćenju sanacijskog upravitelja Mirka Bošnjaka.

I dalje ćemo pratiti kako se odvija situacija s miševima na "Šari" jer je imperativ svakog studentskog smještaja - higijenska ispravnost.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


mišderatizacijastudentski dom Ante StarčevićŠaraKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se