Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

9 fotografija koje moraš snimiti prije nego diplomiraš i baciš kapu u zrak

MojFaks | Nakon predavanja, 29.07.2016.9 fotografija koje moraš snimiti prije nego diplomiraš i baciš kapu u zrak

Nekim studentima fotografiranje svega je uobičajeni dio svakodnevice, a neki se tek u posebnim prilikama sjete da bi mogli 'okinuti' koju fotku.

Bez obzira kojoj skupini pripadate, budite sigurni da ste dokumentirali sve vrijedno vaše pažnje i cjeloživotnog sjećanja. Ono što vam danas izgleda tako svakodnevno, obično i nezanimljivo bit će vam vremenplov u prošlost kad se za dvadesetak godina sjetite svog vremena na fakultetu.

Zbog toga nemojte zaboraviti ovjekovječiti neke važne dijelove studentskog života!

Sasvim obični selfie
Da, danas vam to možda zvuči bezveze, ali imajte na umu da ćete s godinama  promijeniti frizuru, stil odijevanja, šminkanja, a mijenjat će se i lice, tijelo... Uspomena na vaš svakodnevni imidž (i današnju modu) bit će vam dragocjena za nekoliko desetljeća.

Fotografija studentskog kluba


Nervoza prije ispita, ponavljanje iz skripti ili slavlja rođendana, prolaznih ocjena, priprema projekata ili festivala – studentski klubovi mjesta su druženja, povezivanja s kolegama, ali i planiranja studentskih obaveza i aktivnosti. Dokumentirajte i taj dio fakulteta i svoje studentske sadašnjice koja će u jednom trenutku postati prošlost.

Selfie na promociji
Svečana halja, kapa, osmijeh i taj tuljac za koji ste mukotrpno radili sve ove godine – sve to označava jedan važan trenutak u vašim životima. Iako će vam dan svečane promocije vjerojatno proći u stresu i kaosu, osigurajte si jedan miran trenutak u kojem ćete se fotkati s najdražim kolegama i članovima obitelji koji su došli podijeliti ovaj važan trenutak s vama.

Fotka studentske sobe, studentskog doma i kampusa


foto: Shutterstock

Možda želite što prije zaboraviti svoj studentski smještaj, a možda uživate u to malo kvadrata svoje slobode (i nimalo privatnosti). Bilo kako bilo – ovjekovječite ovaj prostor koji je obilježio period vašeg studiranja i u kojem ste stvorili mnoge uspomene, kako dobre, ugodne i vesele, tako i one tužne i negativne. Bit će vam drago kad za nekoliko desetljeća pogledate fotografije te sobice i prisjetite se osoba, namještaja i svih uspomena koje vežete za taj prostor.

Zapamtite omiljena mjesta na kampusu ili studentskom domu


Imate li neku omiljenu klupicu na kojoj između predavanja pijete kavu s kolegama ili čitate omiljenu knjigu? Ima li neki hodnik, soba, dvorana ili prolaz posebno značenje za vas? Osjećate li se povezano s bilo kojim dijelom tog prostora? Okinite koju fotografiju tih posebnih mjesta na kampusu ili u studnetskom domu kojih ćete se rado prisjećati kasnije. Još je i bolje što nitko drugi neće znati što vam ta mjesta, naizgled sasvim obična i nezanimljiva, predstavljaju.

Fotografija cimera/ica
Čak i ako vam nisu najbolji prijatelji, s cimerima ćete stvoriti jedinstven odnos i proživjeti jedinstvene doživljaje koji zaslužuju da ih se sjećate cijeloga života. Svi znamo da pamćenje s vremenom blijedi – zbog toga se osigurajte da nikada ne zaboravite lica osoba s kojima ste živjeli tijekom studija. Jednom kad svi krenete svojim putem, bit će vam drago da imate i tu uspomenu.

...Nitko ne mora znati: 14 tajni koje čuvamo od svojih cimera...


Fotografirajte fakultet i predavaonice u kojima ste najčešće slušali predavanja
Pomislite samo koliko ste se puta uspeli po nekim stepenicama, otvorili vrata neke predavaonice ili pritisnuli gumb i pozvali lift u predvorju fakulteta. Možda vas to sada ne uzbuđuje previše, ali građevine se mijenaju, ruše, uređuju, a čitavi fakulteti premještaju na neka druga mjesta. Zbog toga je dobro imati fotografije prostora u kojem ste studirali – za svaki slučaj. Bit će zanimljivo usporediti razvoj zgrade koja je obilježila nekoliko godina vašeg života.

Fotografirajte se s omiljenim profesorima


..Omiljeni profesor sa splitskog FESB-a pohvalio se porukom koju mu je poslao bivši student...


Nikad ne znate tko će ubrzo u mirovinu, tko će se preseliti na neki drugi fakultet ili nažalost preminuti nakon vaše diplome. S obzirom da su profesori najutjecajnije osobe našeg studentskog života (ili bi barem trebali biti), nemojte propustiti priliku da dokumentirate i taj aspekt studiranja: fotke s omiljenim profesorima koji su vas motivirali, poticali ili vam jednostavno držali najzanimljivija predavanja odličan su memento, ali i poticaj da jednog dana unucima ispričate sve o njima.

Fotkajte se s kolegama sa studentskih poslova


Iako vjerojatno nemate previsoko mišljenje o svojim studentskim poslovima koji najčešće služe samo za punjenje budžeta, iako možda namrgođeni dolazite na posao ili vas netko od kolega jako živcira, ti su vam poslovi ipak puno dali: naučili su vas odgovornome ponašanju i radnim navikama koje će vam koristiti kasnije, kad pronađete prvi "pravi" posao. Fotografirajte svoje početke na poslu kako biste imali podsjetnik na prve korake u vašim karijerama i kako biste se imali čemu smijati jednom kad postanete slavni i uspješni.

L.B./izvor: About.com
foto: Pixabay


fotografijafotografiranjestudiranjeuspomeneKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se