Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Bit ću jednako uspješna kao i muškarci': Upoznajte studenticu Martinu koja trenira mlade nogometaše

MojFaks | Nakon predavanja, 07.08.2018. 'Bit ću jednako uspješna kao i muškarci': Upoznajte studenticu Martinu koja trenira mlade nogometaše

Neki će reći da žene i nogomet ne idu zajedno, a baš ti "neki" uopće nisu u pravu. Sto puta smo se do sada uvjerili da žene odlično barataju loptom na terenu te da ostvaruju izvrsne rezultate igrajući 'nogač'. To dobro zna i Martina – studentica iz Zadra koja je postala novi kondicijski trener mladih nogometaša.

"Mislim da ću se u budućnosti susresti s predrasudama, ali tu sam da ih razbijem.", ispričala je za zadarski.hr Martina Rončević, 23-godišnja studentica kineziologije, koja je prije nepunih mjesec dana postala novi kondicijski trener omladinskog pogona NK Zadra.

Martina bi i u budućnosti htjela biti kondicijski trener... foto: Jure Mišković/Hanza Media

Mlada Zadranka se od malih nogu bavi sportom, preko atletike, odbojke i intenzivnog treniranja u teretani. Na studiju je upisala smjer za kondicijskog trenera i sada je došla na poziciju koja je u ovom sportu pretežito rezervirana za muškarce. No to je ne zamara puno jer će, govori Martina, svojim radom pokazati da može biti jednako uspješna kao i svi ostali u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, piše zadarski.hr.

Osim s individualnim sportašima i momčadima, Martinina je želja raditi i s rekreativcima


Kao kondicijski trener Martina mora djecu pripremati za utakmice i raditi na njihovoj brzini, izdržljivosti i snazi.

Izvor: Unsplash

"Cilj programa kojeg trenutno radimo s djecom jest da se što manje ozljeđuju. Na početku svakog treninga rade se vježbe zagrijavanja, potom vježbe stabilizacije i onda vježbe mobilnosti. Najbitnije je da ih dobro pripremimo za razdoblje kada budu kadeti i juniori. S djecom radim kroz igru jer želim da im treninzi budu aktivnost koju vole raditi. No, na treningu vlada red, rad i disciplina. Djeca misle da se igraju, ali nisu svjesni da odrade kompletan trening. Jako vole ići i na kupanje gdje također izvode vježbe bez da su toga svjesni.", ispričala je studentica.


...Petkom u štiklama, subotom u kopačkama: Gabrijela je studentica koja ruši sve predrasude...


Studentica priča kako je i u ovo malo vremena što trenira djecu primijetila kako pojedinci imaju puno potencijala te da bi u budućnosti, naravno ako se nastave baviti sportom, mogli postati vrhunski sportaši. A Martina ih ima želju u tom razvoju pratiti.Uz individualne sportaše i momčadi želi se baviti i radom s rekreativcima. O budućnosti i gdje će biti za nekoliko godina još ne razmišlja. Tvrdi da želi napraviti što bolji posao sada, a jedino što zna o svom budućem životu jest da će i dalje biti kondicijski trener.

Izvor: Unsplash

Kako je i sama na početku rekla, Martina je tu da razbije postojeće predrasude o ženama na nogometnom terenu što je već i učinila.

Ivana Petrić
izvor: zadarski.hr
foto: Unsplash


nogometkondicijska trenericastudenticatrenericaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se