Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ideš busom na more i nosiš sendviče? Studentica ispričala da kod ovog autoprijevoznika nema papanja tijekom vožnje

MojFaks | Nakon predavanja, 03.08.2018.Ideš busom na more i nosiš sendviče? Studentica ispričala da kod ovog autoprijevoznika nema papanja tijekom vožnje

Svi uglavnom prije kretanja na putovanje u svoj ruksak spakiramo novčanik, vlažne maramice, piće i naravno – hranu. Uglavnom je riječ o sendvičima koje mnogi rado jedu odmah čim im stražnjica dotakne sjedalo. U tome nema ništa loše, osim ako vas vozač ne opomene da ne smijete jesti u busu. Možda mislite da takve situacije ne postoje, ali varate se jer je jedna domaća studentica upravo tome svjedočila.

Zamislite situaciju: krećete na put, sjeli ste u bus, nabili slušalice u uši dok polako skrolate mobitelom. Nakon nekog vremena osjetite kako vam kruli u želucu, a morska destinacija je još daleko pa posežete u ruksak sa sendvičem. Vadite sendvič koji vam se u tom trenutku čini kao najbolji obrok ikad, krenete sa žvakanjem i odjednom čujete s razglasa: "U autobusu se ne smije jesti pa molim vas spremite sendvič i čekajte s jelom do stajališta".

Putnici sa sendvičem je vožnja vjerojatno prisjela... izvor: croatiabus.hr

Nemoguće? O da, itekako moguće. Zadarska studentica koja je ovom prilikom htjela ostati anonimna ispričala je vrlo čudnu situaciju kojoj je svjedočila u Croatia Busu. Jedna od putnica u busu je jela sendvič pa ju je vozač tijekom vožnje upozorio preko razglasa da ga spremi jer nije dopušteno jesti u autobusima spomenutog autoprijevoznika.

"Jest ćete na stajalištu"


Studentica je s dečkom putovala direktnom linijom Croatia Busa na relaciji Zagreb – Split te tvrdi da su od vozača čuli da se ne smije jesti u busu dok su mu davali torbe za prtljažnik jer je upozoravao neku gospođu da ne može jesti u busu. No, to je ponovio još jednom preko razglasa.

...Šire li vozači autobusa dezinformacije? Provjerili smo ukida li se studentski popust na karte ovog autoprijevoznika..."Kada smo napokon krenuli, sat vremena nakon početka vožnje, jedna žena je krenula jesti sendvič. Budući da je riječ o busu na dva kata, a ona ga je jela na gornjem, mogu samo pretpostaviti da vozač budno promatra preko kamere i čeka da netko krene jesti jer se par minuta zatim oglasilo na razglasu s: 'Ja se ispričavam, ali dajte nemojte jesti sendviče. Jest će te na pauzi'", prepričala nam je studentica.

Izvor: Pixabay

Vrlo je neobično i iznenađujuće da se putnike upozorava da ne smiju jesti u autobusu u kojem se moraju voziti nekoliko sati. U vezi ovog slučaja kontaktirali smo i Croatia Bus, ali do kraja pisanja članka odgovor nije došao. Ako odgovor ipak dođe, o tome ćemo obavijestiti svoje čitatelje jer u slučaju da putuju Croatia Busom, možda neće smjeti jesti tijekom puta. Što uopće nema puno smisla.

Ivana Petrić
foto: Unsplash/Pixlr


autobusCroatia Busstudenticanema jelasendvičputovanjeautoprijevoznikKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se