Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kad tulumariš s Fedde Le Grandom: Upoznajte studenta Mateja koji snima videe za slavnog DJ-a

MojFaks | Nakon predavanja, 25.07.2018.Kad tulumariš s Fedde Le Grandom: Upoznajte studenta Mateja koji snima videe za slavnog DJ-a

Snimanje i montiranje videa za neke studente predstavlja hobi, ali za zagrebačkog studenta Mateja Matijevića video produkcija je strast. Upravo zbog toga uočio ga je i poznati nizozemski DJ Fedde Le Grand za kojega je snimio nekoliko videa.

Matej Matijević student je preddiplomskog studija ekonomije poduzetništva na Veleučilištu VERN te je veliki zaljubljenik u video produkciju. Iako je sve počelo kao ljubav prema videu, krenulo je u ozbiljnijem smjeru jer ovaj student par godina vodi uspješan projekt Club TV.

Matej i DJ Fedde Le Grand imaju uspješnu suradnju... foto: privatna arhiva

Video produkcijom bavi se praktički od osmog razreda osnovne škole, a u profesionalne video vode bacio se prije otprilike tri godine kada je krenuo raditi aftermovie videe za noćne klubove. Sve je počelo sa zagrebačkim klubom Opera gdje je dobio prvu ozbiljnu priliku snimati dobar klub i poznate svjetske face koje su gostovale u njemu.

Od snimanja u Operi do snimanja videa za Fedde Le Granda


Godinu dana nakon suradnje s Operom, Matej je ljeto odradio u dubrovačkom Revelinu. Ovaj je angažman rezultirao jednim od najljepših videa snimljenih u Dubrovniku, a nakon toga pružila mu se prilika da radi za DJ-a Fedde Le Granda.

Video zbog kojeg je poznati Nizozemac zamijetio Mateja

"Nakon što sam za 'Culture club Revelin' i njihov 'Revelin festival' radio aftermovie u kojem je glavni akter bio Fedde Le Grand, svidio mu se moj rad i tu smo stupili u prve ozbiljne kontakte te je poslije svega došla ponuda za izradu njegovog 'summer tour' videa o kojem već svi bruje otkako je izašao prije otprilike 15 dana. U trenu kada sam dobio ponudu bio sam šokiran, u trenu mi se sve okrenulo u životu. Za sve je to zaslužno i malo sreće, splet okolnosti ali i moje znanje prije svega. Kada sam došao sebi, odmah sam počeo razrađivati planove za nadolazeća snimanja, neznajući još što me sve čeka. Jako sam zahvalan svima koji su mi pomogli i koji su bili uz mene i u dobrim i lošim trenucima života, do trena izlaska videa. Od sada sve može ići samo na bolje!", otkrio nam je Matej.

Trenutno, ovaj kreativni student dogovara nove suradnje dok će u neke pregovore tek krenuti, ali svakako mu je video za slavnog Nizozemca bio odskočna daska da se istakne te da ljudi čuju za njega.

Summer tour video koji je radio isključivo za Fedde Le Granda

"Kreativnim studentima koji se žele baviti istim ili sličnim poslom savjetujem da istražuju preko interneta što više toga i nadograđuju svoje znanje postepeno. 'Ništa ne ide preko noći' je već izlizana fraza, ali jako istinita. Noćima sam sjedio i radio, vježbao se na manjim projektima i razvijao kreativnost", savjetuje student.

...Pitali smo studente slušaju li 'turbofolk radio' Extra FM, a njihovi odgovori su vrh! Evo tko sve sluša...Za kraj nam je kazao da se od njegovog posla može lijepo živjeti u Hrvatskoj, ali da je potrebno raditi trostruko više videa mjesečno nego vani jer su u inozemstvu cijene kreativnog posla triput veće. Zato Matej poručuje: "Tko ima i volje neka zasuče rukave, a kome se otvori ulaz na strano tržište - neka ne razmišlja dugo!"

Matej se videima bavi još od osnovne škole... foto: privatna arhiva

Nažalost, Matej nam nije otkrio koja su poznata imena u pitanju za njegove sljedeće suradnje jer ne bi volio da mu se nešto izjalovi. Nadamo se da će ovaj student poslužiti kao inspiracija drugim zaljubljenicima u video jer trud se na kraju zaista isplati.

Matejeve videe možete pronaći ovdje.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


videoDJFedde Le Grandstudentisnimanje videaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se