Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Profa je noću igrala igrice pa su predavanja bila popodne': Studenti nam otkrili tko su cool profesori na njihovom faksu

MojFaks | Nakon predavanja, 20.06.2018.'Profa je noću igrala igrice pa su predavanja bila popodne': Studenti nam otkrili tko su cool profesori na njihovom faksu

Kao što svaki student zna – profesora ima svakakvih. Neki od njih su strogi, druge boli briga i za vlastiti posao i za studente, dok su neki pravo osvježenje na faksu jer su 'totalno cool'. Njih izdvaja nešto posebno u njihovom ponašanju te odnosu prema studentima i zato ih studenti cijene i rado ih se sjećaju.

Na fakultetima postoje profesori koji se trude biti cool pa se približiti mladima, ali se vidi da je to skroz neprirodno. S druge strane, tu su profesori koji su zaista cool i zbilja kuže mlade te imaju inovativne i nove metode predavanja.Kod njih studenti na predavanju nikada ne spavaju, rado ih slušaju i vole provoditi vrijeme s njima. Vjerojatno su pojedini profesori, totalno drugačijeg karaktera, skroz ljubomorni na cool profesore, ali tko im je kriv – i oni mogu uz malo truda imati dobar odnos sa studentima. O temi cool profesora porazgovarali smo s nekoliko sadašnjih i bivših studenata različitih hrvatskih fakulteta pa saznali imenom i prezimenom tko je od profesora skroz "guba". Ovo su neki od odgovora:

"Jedina cool profa na mom faksu je Jasna Šimić. Ženska je definicija pozitivno ludog. Predavanja joj nikad nisu bila prije 16 sati jer se legenda morala preko dana dobro naspavati jer tijekom noći reodvno igra WoW, LoL, Diablo i ostale igrice. Svaki put joj na predavanju mobitel zvoni u nekoj drugoj heavy metal melodiji, a k tome je zanimljiva na predavanjima, uvijek baci neku foru pa onda umire od smijeha pola sata, a žena pred mirovinom. Dodatno cool ju čini to što si sama šiša kosu, pravi nakit...mislim da si čak i šije odjeću sama" studentica Filozofskog fakulteta u Osijeku.

...IMENOM I PREZIMENOM: Ovo su najbolji profesori po odabiru njihovih studenata...


"Akademik Andrej Dujella je bio skroz cool. Zabavan je na predavanjima, ne drži se visoko i k tome rasteže riječi dok priča što je skroz simpatično. Isto tako bih kao cool profesora spomenuo i Mirka Polonija jer je s njim uvijek neki show i predavanja nikada nisu bila dosadna" bivši student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu."Profesor Dario Čepo je skroz cool i fer. Spomenula bih još i profesoricu Ivanu Milas Klarić jer je odličan i cool ispitivač kao i Ivu Lepušić. Ona je mlada i cool profa koja mi ulijeva nadu za buduće generacije profesora" studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu.

...Melem za oči u predavaonici: Studenti iz Hrvatske otkrili tko su NAJZGODNIJI profesori na njihovim fakultetima...


"Ako je netko cool onda je to profesor Hrvoje Klasić. Osim što je pun znanja i tu i tamo smiješnih doskočica (pa uopće ne izgleda kao da se šali jer mu je faca ozbiljna). Čovjek je jednom jer su ga studenti pitali organizirao put u Beograd jer je on tamo išao. Vrijeme je provodio sa studentima i fino im pokazao grad bez da je uopće i morao. Svaka čast!" bivša studentica Veleučilišta VERN."Cool profesor je definitivno Bruno Ćurko. Pored toga što je izgledao kao da je izašao iz metal benda i došao na predavanje, bio je prvi na studiju filozofije koji nas je pitao što mi mislimo o prijateljstvu, sreći, budućnosti i sličnim temama. Smiren, staložen, opušten, dostupan, pravedan, duhovit, imao je sve osobine koje sam ja zamišljao kao idealne kod nekoga tko se em bavi filozofijom, em bavi obrazovanjem. Pored predavanja, bio je uključen u masu drugih stvari koje su mi bile fascinantne pa mi je na kraju puno pomogao i u tome da nađem čime se želim baviti" bivši student Filozofskog fakulteta u Osijeku.

...Endemske vrste s fakulteta: Tipovi profesora koje ćeš susresti tijekom studiranja...


"Najcool mi je profesor Vatroslav Škare jer je legenda došao na svirku mog benda nakon što je održao večernje predavanje na faksu u Ljubljani. Super mi je način na koji nas uči da podržavamo jedni druge, a onda je i sam to napravio i još svim kolegama poslije slao obavijesti kad je svirka da dođu. Cool, zar ne?" studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

...Baš ih briga kako vam je na studiju: Studenti objasnili koje su NAJVEĆE RAZLIKE između profesora na faksu i u srednjoj...


"Skroz cool na fakultetu bio je profesor Ramsey kojem se sada više nažalost ne sjećam osobnog imena. Predavao je Americku knjizevnost na 2. godini. Za Halloween je pogasio svjetla i čitao nam Poea samo uz svjetlo ručne baterije. A onda nam je dijelio bonkase iz male plasticne bundeve. Naprosto sto posto drukčiji pristup studentima" bivša studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


Ivana Petrić
foto: Profimedia


coolcool profesoriprofesoristudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se