Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

MMH traži stažiste: Studenti završnih godina studija mogu svoj zanat 'peći' u udruzi za mlade

MojFaks | Nakon predavanja, 27.09.2017.MMH traži stažiste: Studenti završnih godina studija mogu svoj zanat 'peći' u udruzi za mlade

Najveći nacionalni savez udruga mladih i za mlade, Mreža mladih Hrvatske pokreće program stažiranja. Priliku za stažiranje dobit će dvije osobe koje su zainteresirane za stažiranje u organizacijama civilnog društva, a riječ je o programima 'Politika za mlade' te 'Prava mladih'.

Program stažiranja u MMH namijenjen je mladima završnih godina studija, premda je program otvoren i drugim osobama koje pokažu da imaju vještine i motivaciju potrebne za uključivanje. Minimalno trajanje stažiranja je 6, a maksimalno 9 mjeseci, što ovisi o motivaciji stažista te uzajamnim zadovoljstvom dotadašnjim procesom. Prosječno mjesečno radno opterećenje se ovisno o kapacitetima i interesima stažista kreće između 24 i 32 radna sata.


Izvor: Facebook@Mreža mladih Hrvatske

U MMH kažu da se obvezuju stažistima dodijeliti člana programskog tima (mentora) koji će ih pratiti i podržavati u radu te dio predviđenog vremena ostaviti otvorenim za aktivnosti/inicijative stažista, sukladno njegovim interesima, a unutar programskog područja u sklopu kojeg se stažiranje odvija. Sa stažistima će MMH sklopiti ugovor o dugoročnom volontiranju, slijedom kojeg MMH izdaje odgovarajuću potvrdu. Po uspješno realiziranom stažiranju, napisat će i pisma preporuke te ostale potvrde koje mogu biti korisne u budućem obrazovnom i profesionalnom razvoju

Nema naknade, ali su svi drugi troškovi pokriveni


Stažist ne prima naknadu, no MMH pokriva ostale troškove sudjelovanja u programu. U slučaju službenog putovanja, stažistima se isplaćuju i dnevnice, sukladno internim aktima organizacije.


Izvor: Facebook@Mreža mladih Hrvatske

Ono što MMH od studenata stažista očekuje jest odgovoran pristup izvršavanju dogovorenih obveza. To u prvom redu uključuje dolaske u ured na vrijeme te u dogovorenim terminima (u prosjeku jednom ili dva puta tjedno), pravovremeno izvršavanje preuzetih zadataka, uvažavanje sugestija članova programskog tima i otvoren te konstruktivan pristup rješavanju svih pitanja koja mogu utjecati na kvalitetu stažiranja.

...20% mladih na tržištu rada bori se sa siromaštvom: otkrivamo pozadinu prosvjeda 'Marš mladih za radnička prava'...


...Analiza Stručnog osposobljavanja: Zašto je 16 preporuka odbijeno, a niti jedna nije prihvaćena?...


Trenutno su otvorena mjesta za stažiranje na programima "Politika za mlade" te "Prava mladih". Ako vas je rad u organizacijama civilnog društva zainteresirao oglas možete pogledati na linku, a ovdje se nalaze svi detalji.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Mreža mladih Hrvatske


MMHMreža mladih HrvatskestažiranjestažistiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se