Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nadahnute domom na Savi: originalne pisanice oduševile studente

MojFaks | Nakon predavanja, 29.03.2016.Nadahnute domom na Savi: originalne pisanice oduševile studente

Ako ste i vi proveli Uskrs u studentskoj sobici, onda znate koliko vam malene stvari mogu uljepšati i olakšati činjenicu da niste sa svojom obitelji.

Ova je studentica pokušala napraviti upravo to – oplemeniti ovaj dan svim kolegama koji nisu bili u mogućnosti za Uskrs otići kući.

Iza ovih prekrasnih pisanica koje je oslikala nadahnuta SD-om Stjepan Radić stoji studentica Likovne akademije u Zagrebu, buduća slikarica Kristina Horvat.

Kristina se bavi izradom karikatura, portreta i oslikavanjem zidova za studente, a njene prekrasne umjetničke radove možete vidjeti na Facebook stranici Točkica art. "Dvije godine vodila sam likovnu radionicu 'Savska točkica' za studente na Savi kako bi se opustili nakon ispitnih rokova", dodaje Kristina, no njen angažman za kolege ovdje ne završava.

Nostalgija za obiteljskim domom potaknula je Kristinu da napravi sasvim originalne i neponovljive pisanice – nadahnute likom Stjepana Radića i savskim vranama koje su dobro poznate svim stanarima ovog doma."Same pisanice nastale su kao produkt toga što nisam išla kući za Uskrs pa sam barem malo htjela oplemeniti taj dan studentima koji iz istih ili sličnih razloga blagdan slave na Savi", objašnjava nam Kristina. "Sava je moj drugi dom, stoga je i motiv takav", dodaje uz smijeh.

Pisanice će svoj zauvijek dom pronaći kod Kristinine prijateljice, također stanarke doma na Savi, koja svoje studentske dane provodi kat niže.

L.B./foto: Facebook, preuzeto uz dopuštenje


Kristina HorvatTočkica artpisaniceSD Stjepan Radić - SavaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se