Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Navijat će zajedno: Ovaj fakultet za sve studente i profesore organizira gledanje utakmice Hrvatska - Francuska

MojFaks | Nakon predavanja, 12.07.2018.Navijat će zajedno: Ovaj fakultet za sve studente i profesore organizira gledanje utakmice Hrvatska - Francuska

Za one koji žive pod kamenom evo jedne novosti: Hrvatska je pobijedila Englesku u nogometu na Svjetskom prvenstvu i ušla u finale. Vjerojatno ne postoji osoba koja ne zna da je domaća repka trenutno u lovu na zlato, ali prije medalje i pehara trebaju proći veliku Francusku. Kako bi navijanje prošlo u što veselijem tonu, pulski fakultet je organizirao zajedničko gledanje tekme za studente i profesore.

Niti fakultete nije moglo zaobići nogometno ludilo, osobito nakon što je Hrvatska jučerašnjom igrom poslala Engleze kući te si osigurala mjesto u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Zato Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli organizira 15. srpnja u 17 sati gledanje finalne utakmice Hrvatska – Francuska za profesore i studente (u dvorani Pula ili Istra).

"Ideja o gledanju utakmice na faksu je odlična i po prvim reakcijama studenata moglo bi biti super!", prokomentirao nam je jedan od profesora s fakulteta.

Izvor: Facebook@fet.unipu.hr

Dekanovo "obraćanje" studentima i kolegama Fakultet je napisao na Facebooku, a vrlo je zanimljivo što je i dekan, Robert Zanzerović, napisao kratko ohrabrenje nogometašima, navijačima i studentima - kako ih on naziva, "akademskim gladijatorima".

...Repka zaslužna za navalu mladih koji upisuju faks: 'Što dalje na prvenstvu, to nama više studenata'..."Jedno od prepoznatljivih obilježja našeg grada i regije rimsko je borilište u kojem smo unazad dva mjeseca predstavili akademske gladijatore. U proteklih nekoliko tjedana fokus javnosti usmjeren je na slična borilišta napravljena po uzoru na Rimljane u kojima je lopta glavno oružje. Lopta koju jedna mala skupina ljudi naseljena uz jadransko priobalje i prekrasnu panonsku nizinu vrlo vješto koristi i uspijeva njome pridobiti pažnju velikana globalne scene. Predstavnici te male skupine okupljeni u šačici nepokolebljivih pojedinaca došli su do samog vrha i sada čekaju da ponosno postave svoju zastavu. Nevažno je hoće li ta zastava biti postavljena na samom vrhu ili tik uz njega.

Izvor: Profimedia/nogometni.idesh.net

U ovim trenucima ponosa i opravdane zanesenosti postignućem ta skupina pojedinaca svima nama daje vrlo jasnu poruku predanosti radu i inicijative kao temeljnih vrijednosti koje stoje iza uspjeha. Upravo su to vrijednosti koje FET promovira i živi i kojih se kontinuirano trebamo podsjećati u svakom trenutku kako bi uspjeli kao naši nogometaši. U ovim trenucima trebamo pronaći motivaciju za kontinuirano djelovanje i rad na osobnom i društvenom napretku", napisao je.

Isto tako, dekan naglašava da će gledanje tekme proći 'alcohol free'. Više o ovom simpatičnom događaju pročitajte na Facebook stranici Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".

Ivana Petrić
foto: Facebook@fet.unipu.hr


Svjetsko prvenstvonogometFETPulagledanje tekmeFakultet ekonomije i turizmaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se