Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

NEMA PREDAVANJA DO DALJNJEGA: Italija zatvara vrata SVIH ŠKOLA I FAKULTETA zbog sve većeg broja umrlih od koronavirusa

MojFaks | Nakon predavanja, 04.03.2020.NEMA PREDAVANJA DO DALJNJEGA: Italija zatvara vrata SVIH ŠKOLA I FAKULTETA zbog sve većeg broja umrlih od koronavirusa

Talijanska Vlada obznanila je da privremeno zatvaraju sve državne škole i fakultete u pokušaju da zauzdaju sve veći broj oboljelih od ovog virusa.

Privremeno zatvaranje svih državnih obrazovnih institucija na snagu stupa od četvrtka, 5. ožujka, a trajat će do sredine mjeseca. Danas je početkom dana Italija ponijela nesretnu titulu najsnažnije zahvaćene zemlje koronavirusom, izvan Azije, nakon što je brojem zaraženih i umrlih premašila Iran. Broj umrlih u utorak je brojao 79, a od danas ujutro broj zaraženih broji 2502 osobe.

...Student 'cinkao' kolege jer misli da su izvor zaraze: 'Prijavio sam ih nadležnima i sad su u izolaciji!"...


Epidemija je pogodila bogate talijanske regije Lombardije (1520 slučajeva), Veneta (307 slučajeva) i Emilie-Romagne (420 slučajeva), no proširio se i na ostatak zemlje tako da je trenutno samo jedna regija, Valle D'Aosta, bez ijednog zabilježenog slučaja zaraze virusom.

...NOVI POTEZ! Sveučilište otkazalo sva predavanja: Ne rade knjižnice, čitaonice, studentima ograničen ulazak na kampus...


"Nitko od nas ne može biti siguran kako će se razvijati epidemija. Ovo je važan tjedan da shvatimo što će se događati", izjavio je Angelo Borrelli, čelna osoba Agencije za civilnu zaštitu na konferenciji za talijanske medije u utorak.

Uspostavljene su "crvene" i "žute" zone u kojima je život uvelike promijenjen i ograničen. Savjetuje se da starije osobe ne izlaze iz kuća te da bi se trebalo izbjegavati okupljanja na javnim mjestima, kao i rukovanja s drugim ljudima.

...'Upecali' smo Talijanku koja studira u Zagrebu: Tvrdi da su kolege super prema njoj, ali postoji jedan drugi problem...


Kina planira uvesti karantenu za sve putnike koji u tu zemlju dolaze iy Italije, a američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je da će SAD nadzirati sve putnike iz Italije (i južne Koreje). Wizz Air će od 11. ožujka ukinuti određeni broj letova prema Italiji.

L.B./foto: Dima Berlin via Shutterstock


ItalijakoronavirusnastavafakultetiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se