Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sinoć u zagrebačkom domu nestalo struje: Evo što su studenti radili u mraku

MojFaks | Nakon predavanja, 05.02.2020.Sinoć u zagrebačkom domu nestalo struje: Evo što su studenti radili u mraku

Sinoć je u Studentskom domu 'Stjepan Radić' nestalo struje. Zahvaljujući telefonima i mobilnim internetima, studenti su s manje posljedica od prošlih generacija preživjeli ovih nekoliko sati.

Iako struje nije bilo, stanari doma znali su da grupa "Sava" na Facebooku ne smije pasti pa su u objavama dijelili što rade kada nema struje i bili podrška jedni drugima.

Učenje pod svjetlom mobitela


Ispitni rok još uvijek traje te se čini da je među studentima situacija dosta napeta! Zbog toga su pojedini večer bez struje odlučili provesti romantično sa svijećama i knjigom. 

"Moja cimi je morala učiti pa sam joj dala da ima za učenje. Mi smo samo oko 1.30h izgubili struju. Ja sam odmah se sjetila da imam ove stvari koje idu preko USB kablova da cimi može učiti jer ima dosta brzo ispit. A da ih nisam imala onda bi cimi koristila svoj mobitel ili bi joj ja dala moj da koristi za blic", govori stanarka 7. paviljona Martina, te dodaje kako iz Uprave doma nije bilo nikakvih obavijesti


foto: privatna arhiva

Za razliku od Martinine cimerice, bilo je i onih kojima je nestanak struje došao idealno. Sutra na ispitu mogu reći: "Profesore, živim u domu i nije bilo struje, pa nisam stigla taj dio ponoviti. Ako mi ne vjerujete, evo piše na stranicama HEP-a – iznenadni kvar predviđeno trajanje popravka 2 sata". Ako se neko bude tako izvlačio, neka nam javi kako je i je li prošlo.

foto: Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"

Pojedini paviljoni imali su struje, a čini se da je njihove stanare ponijela atmosfera iz grupe te su i oni nestrpljivo priželjkivali nestanak struje. Najčešće kako ne bi učili.

Traži se dečko.... Može i cura, ali s FER-a 


U Facebook grupi "Sava", sudeći po komentarima najtraženiji su bili studenti FER-a.

"Evo, odvojio sam malo vremena od učenja i popravio sam trafostanicu, sada vam se mobiteli budu napunili do ujutro", napisao je jedan od stanara. Punjenje mobitela svakako je prioritet, jer nisu sve sobe opremljene power bankovima. A da studenti ostanu bez te baterije, vjerujemo da bi atmosfera bila manje vesela. 

Kako je noć odmicala, počele su se dijeliti i pjesme, poput ovog hita.


 A neki su skrenuli i u ozbiljna filozofska razmatranja, pitajući se je li se Tesla za ovo borio? 

Pretraživanjem interneta "što raditi kada nestane struje?", u top tri odgovara su: društvene igre, čitanje pod svijećom i seks. Što se studentske populacije tiče, ovdje bi trebalo dodati još i - učenje za ispite.

A.Z.
foto: Shutterstock By Jarno Holappa


studentistudentski domSavanestanak strujepower bankKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se