Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nitko ne mora znati: 14 tajni koje čuvamo od svojih cimera

MojFaks | Nakon predavanja, 29.02.2016.Nitko ne mora znati: 14 tajni koje čuvamo od svojih cimera

Tajne – svi ih imamo! One mračne čuvamo samo za sebe, a neke su nevine, bijele laži kojima se provlačimo kroz svakodnevicu.

Studiranje podrazumijeva i jedno sasvim novo iskustvo dijeljenja životnog prostora s cimerima koje sa sobom donosi neke nove probleme i situacije s kojima se nismo susretali ranije.

Osim što razvijaju prijateljski odnos, cimeri se također prilagođavaju životnim ritmovima one druge osobe u nadi da će održati krhku ravnotežu unutar zajedničkog kućanstva, a tu ponekad dobro dođe pokoja 'bijela' laž. 'Bijela' laž nije nužno zlonamjerna ili loša – to je jednostavno nužno zlo kad stanuješ s nekime s kime nisi u krvnome srodstvu. Ako ti je ikada 'pobjegla' jedna od sljedećih tajni i laži koje si rekao/la cimeru/ici, nemoj se zbog toga osjećati loše jer isto su sigurno tvoji cimeri napravili i tebi.

Ukosnice, gumice za kosu, kopčice...


U jednom trenu kupiš ih milijun, a onda jednog dana nemaš pojma gdje su nestale sve te drangulije kojima krotiš kosu. Naravno da ćeš se poslužiti cimeričinim dodacima jer znaš gdje ih drži, a ako ih i negdje skriva – to također znaš. Nitko ne mora znati da je ukosnica na tvojoj glavi baš njena...

Znaš gdje je ona izgubljena majica

Pitala te već stotinu puta jesi li vidjela njenu izgubljenu majicu, ali iz nekog čudnog razloga ne možeš se sjetiti da je na dnu košare s prljavim rubljem ili možda u roditeljskoj kući u kojoj si je ostavila kad si zadnji put za vikend otišla kući...Tko je pojeo zadnji komadić sladoleda?

To je trenutak slabosti – PMS ili pripremanje užasnog ispita, ma može biti i jednostavno loš dan. A ti znaš da se u frižideru skriva zadnjih par žličica njenog omiljenog sladoleda – tko bi tome mogao odoljeti? Kupit ćeš drugi, tješiš se, iako na kraju uvijek zaboraviš...

Isprobat ćeš i njen šampon


Ako je trava drugdje uvijek zelenija, tako je i sa šamponima. Uvijek je cimeričin šampon baš onakav o kakvom sanjaš već godinama. Gdje li ga je samo kupila? Kosa joj je svilena i sjajna... Zašto ne probati pa investirati ako ti bude odgovarao? Kao da će primijetiti!

Zanijekat ćeš da si nešto uzeo/la...

…a onda ćeš to potajno vratiti na neko drugo mjesto na kojemu inače ne stoji. Mislit će da je jednostavno zametnula taj misteriozni predmet, zar ne?

Stalkala si njenog dečka na društvenim mrežama


Pa bitno je da se uvjeriš i sama da je dečko ozbiljan i da mu se tvoja cimerica zbilja sviđa.

Uništila si komad odjeće i besramno ga samo vratila u ormar

Pa dobro...radilo se samo o jednom dugmiću na haljini. To je lako popraviti. Samo ne tebi.

Napravila si užasan nered u stanu i onda optužila cimericu


Znamo da je cimer/ica najlakša meta kad treba nekoga optužiti za nered.Pravila si se da spavaš kad se vratila s faksa i htjela popričati s tobom o svojim problemima

Ponekad ti se jednostavno ne da slušati tuđe probleme. Kao da nemaš dovoljno svojih...

Ignorirala si poruke i pozive satima

Ne, naravno da mi se ne vraća u stan da ti ponesem punjač za mobitel i da, naravno da ću tek pred tobom izvući mobitel i kao provjeriti poruke i pozive. Pa što? U javnom prijevozu je tako bučno da ne čuješ mobitel.

Pričala si roditeljima o svojim cimerima


Roditelji su tu da slušaju priče o cimerima koje možda još uopće ne poznaju, čak i ako se priča svodi na 45-minutno kukanje o tome kako je jednom zaključala sobu/stan, a ti nisi imala ključ.Sakrivala si neki komad odjeće od nje

Iz nekog čudnog razloga baš ne možeš pronaći svoje omiljene čizme koje bi cimerica posudila na jedan dan. U zamrzivaču su, jel da? Tamo ih nikada neće tražiti...

Obećala si da ćeš im vratiti novac koji si posudila, a znaš da nećeš

Da, naravno, ići ćeš na bankomat dići novce da joj vratiš tih 6 kuna koje ti je posudila za kavu.

'Slučajno' si ju probudila dok je spavala

Nisi znala da spava, zar ne? No, sad kad je već skroz budna, možeš joj ispričati sve što ti se tog dana dogodilo.

Ruku na srce, ako ti je cimer iole normalna osoba, voljet ćeš provoditi vrijeme s njom/njim

Naravno da svi radimo neke pomalo neetične i čudne stvari kad su cimeri u pitanju, ali poanta svega je da se ne možemo dugo ljutiti jedni na druge.

Cimeri su u našem životu kako bi nas naučili toleranciji i strpljenju dok dijelimo životni prostor s osobama koje su možda malo ćudljive, možda malo preintenzivne ili jednostavno – drugačije. I zato ih baš i volimo!


L.B./izvor: Her Campus
foto: Pixabay, Tumblr


cimeritajnelažiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se