Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Njen život nije siv: Studentica Mia polako, ali sigurno osvaja domaću scenu

MojFaks | Nakon predavanja, 08.02.2017.Njen život nije siv: Studentica Mia polako, ali sigurno osvaja domaću scenu

Ako ste u posljednje vrijeme na radio postajama čuli pjesmu živopisne melodije 'Život nije siv' te se pitali koja ju to vesela djevojka pjeva – odgovor je tu: osječka studentica Mia Dimšić.

Na domaćem estradnom nebu pojavila se nova zvijezda, a ona se zove Mia i apsolventica je na prevoditeljskom smjeru engleskog i njemačkog jezika na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Ovu talentiranu studenticu samo još diplomski rad dijeli do završetka faksa, a svojim hitom "Život nije siv" je već pokorila domaće glazbene ljestvice.

Njena pjesma ne govori o ljubavnom prekidu ili o ludom provodu u noćnom klubu kao većina domaćih stvari koje možemo čuti, a Mia kaže da je pjesma produkt samog njenog života, mijenjanja i odrastanja. Osim toga, naglašava da joj ljubav nije jedina preokupacija i izvor čuđenja i emocija."Pjesma 'Život nije siv' stvarno mi je promijenila život, vjerojatno jer je nastala kao spontani izljev frustracije jednog poslijepodneva kad sam se porječkala s mamom koja je izrazila zabrinutost za životni put koji biram, kao i svaki roditelj. U tom trenutku htjela sam samo biti ono što jesam i vidjeti samo dobre stvari u svom životu i sjela sam za stol i napisala prvu strofu i refren pjesme u vrlo kratkom vremenu jer me to u tom trenutku jedino moglo smiriti i opustiti. Drago mi je što je pjesma nastala tako 'neplanski', možda joj baš to daje svježinu", otkriva studentica.

Niže nagradu za nagradom, a mladima poručuje da ne odustaju od svojih snova i da "kucaju na svaka vrata"


Prije dva mjeseca Mia je osvojila svoju prvu glazbenu nagradu za najboljeg novog izvođača 2016., a nju joj je uručila Hrvatska diskografska udruga. Nakon toga, u siječnju joj je Zlatko Turkalj uručio "Moj prvi music pub" za najbolju pjevačicu i "Music pub" za najbolji videospot u 2016. u svojoj radijskoj emisiji. Kako kaže, takve stvari ju jako vesele jer se ona i njena ekipa oko svake pjesme puno narade pa je odlično vidjeti da struka to priznaje. K tome, Mia je imala u prosincu samostalni koncert u Lisinskom što je itekako big deal.Situacija u Hrvatskoj često zna biti vrlo frustrirajuća za mlade, a osobito za glazbenike koji bi se time htjeli profesionalno baviti. Neki od njih naiđu na "zid" te nakon toga odustanu od svojih snova, ali Mia kaže kako treba preuzeti rizik i pokušati.

"Mislim da je najvažnije imati hrabrost preuzeti taj rizik da, jednom kad si siguran da je glazba ono za što živiš i da ni u čemu drugom nećeš imati prostora biti svoj, jednostavno kreneš i fokusiraš se samo na to, da makneš sve ostale stvari sa strane i kucaš na apsolutno sva vrata koja su ti u blizini. Meni je taj prvi korak bio najteži, odvažiti se i izložiti pred cijelim svijetom, ali kad se taj zid jednom preskoči, sve ostalo ide dosta prirodno", kaže Mia.


Foto: Filip Tot

Mlada pjevačica kaže kako se u budućnosti prvenstveno vidi kao glazbenicu, ali da ne bježi od povremenog rada u prevoditeljskoj struci ako za to bude vremena i volje. Smatra kako se sada moram dokazati u glazbi te zauzeti poziciju na estradi. Budući da je Mia iz Osijeka, a već neko vrijeme živi na relaciji Osijek-Zagreb, otkriva kako nema još konkretan plan hoće li se iz grada na Dravi preseliti u metropolu jer prema oba grada gaji ljubav.

U budućnosti ćemo sigurno još puno čuti o ovoj studentici, a do tada se moramo strpjeti i čekati nove vesele hitove.

Ivana Petrić
foto: Filip Tot


Mia DimšićpjevačicastudenticaŽivot nije sivKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se