Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Novčane potpore za visoke studente i fanove Pokemona: Ovo je 7 najčudnijih stipendija na svijetu

MojFaks | Nakon predavanja, 08.11.2018. Novčane potpore za visoke studente i fanove Pokemona: Ovo je 7 najčudnijih stipendija na svijetu

Stipendije su uvijek dobra stvar zato što studentima olakšavaju školovanje i pomažu im da pregrme teške financijske dane.

Znamo da postoje različite vrste stipendija pa su tu stipendije za nadarene studente, STEM stipendije, stipendije za one slabijeg imovinskog stanja itd., ali primjerice ne znamo da postoje skroz neobične stipendije poput one namijenjene samo visokim studentima.

Izvor: FreePik@freepic.diller

Najčudnije stipendije uglavnom dolaze iz SAD-a, a mi smo sastavili popis 7 najneobičnijih:

Stipendija Vijeća krumpira


Izvor: Pixabay

Ova stipendija je internacionalna i namijenjena je studentima čiji je studij na neki način povezan s poljoprivredom te studentima koji bi se na budućem poslu bavili uzgojem krumpira. Selekcija kandidata za ovu stipendiju svodi se na pregled ocjena, liderskih vještina i pregled kolegija koji su povezani s uzgojem krumpira kao, primjerice, hortikultura i slično. Vijeće krumpira nalazi se u Washingtonu, a studenti mjesečno primaju godišnju stipendiju od 10 000 dolara.

Stipendija samo za visoke studenteTall Clubs International daje stipendiju u iznosu od 1 000 dolara i to, logično, visokim studentima. Minimalna visina za studentice koje se žele prijaviti mora biti 178 cm, a za studente je minimalna visina 188 cm.

Stipendija za studente koji bi preživjeli zombi apokalipsu


Izvor: Pixabay

Osobe koje se žele prijaviti za ovu stipendiju moraju biti državljani SAD-a i imati najmanje 13 godina. Do ove stipendije se dolazi preko eseja koji zainteresirani moraju napisati. Tema eseja uvijek se odnosi na situaciju da se na fakultetu odjednom stvore zombiji pa se i kolege i profesori počnu ponašati kao glavni "junaci" serije The Walking Dead. Ono što student u eseju treba napraviti jest napisati svoj plan preživljavanja zombi apokalipse što uključuje skrovište i top pet stvari koje bi studentu u toj situaciji trebale. Stipendija iznosi 2 000 dolara.

Pokemon stipendija


Izvor: Pixabay

Obožavatelji Pokemona mogu dobiti i Pokemon stipendiju. Kako? Tako što trebaju igrati igru i sudjelovati u Pokemon World Championshipu. K tome, stipendija se ne mora odmah koristiti nego vrijedi 10 godina od pobjede na spomenutom "kupu".

Stipendija za studente koji rade u mrtvačnici


Izvor: Pixabay

Mjesečni iznos ove stipendije je 1 500 dolara, a namijenjena je studentima koji rade u mrtvačnici te ujedno studiraju medicinu ili slična znanstvena područja. Prvi izbor za stipendiju su studenti koji pokazuju interes za rad u pogrebnom poduzeću ili vide svoju budućnost u tome.

Stipendija za vegetarijance


Izvor: Pixabay

The Vegetarian Resource Group Scholarship dostupna je brucošima i maturantima, a oni moraju biti osobe koje na svom faksu promoviraju vegetarijanstvo kao način života. Studenti koji se mogu prijaviti na natječaj jednostavno moraju pokazati strast, predanost i miroljubivost kroz promoviranje vege načina života i prehrane. Najviši iznos ove stipendije je 10 000 dolara, a najmanji 5 000.

Stipendija za blizance


Izvor: Pixabay

Za brucoše koji pohađaju Northeastern Oklahoma A&M College postoji stipendija za blizance. Tu stipendiju automatski dobivaju blizanci koji zajedno pohađaju studij i tamo žive u domu. Doduše, blizanci ne moraju živjeli u istim sobama, a stipendija se odnosi i na trojke.


...Održavanje motornih vozila, ljevarstvo, japanski: Odabrali smo 10 najneobičnijih studija koje možete upisati u Hrvatskoj...Ivana Petrić
foto: FreePik@rawpixel.com


najčudnije stipendijestipendijenajneobičnije stipendijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se