Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Žalbe za mjesta u domovima napokon riješene: Provjeri je li krevet TVOJ!

MojFaks | Nakon predavanja, 09.09.2020.Žalbe za mjesta u domovima napokon riješene: Provjeri je li krevet TVOJ!

Studentski centar u Zagrebu 17. kolovoza objavio je rezultate Natječaja za smještaj studenata u studentskim domovima na koji se prijavilo više od 10 500 studenata.

Po objavi rezultata Natječaja, val nezadovoljstva proširio se među studentima, jer je njih 500-tinjak ostalo bez  kreveta. Dio mjesta ustupljen je stanarima čija je imovina stradala u potresu, tako da njih 490 još uvijek boravi u SN-u "Cvjetno naselje", odakle trebaju iseliti do 15. rujna, dok je dio soba u procesu renoviranja zbog stradanja 1. i 8. paviljona SN-a "Lašćina" za vrijeme potresa.

...500 kreveta manje u Zagrebu! Ogorčena studentica oplela po Vladi: 'Nije vas briga za nas...' Učila cijelu godinu, ima više bodova, ali i dalje nema krov nad glavom...


Nakon objave rezultata Natječaja studenti su imali rok za žalbu. Prigovori na rezultate upućuju se Povjerenstvu za prigovor Studentskog centra u Zagrebu, najkasnije 8 dana po objavi rezultata, napisali su iz Studentskog centra, u objavi od 17.kolovoza. Rezultati na žalbe stigli su danas.

...Studentske sobe PONOVO studentima: Stiže NOVI NATJEČAJ za mjesta u domovima, a zna se i kad će građani iseliti iz Cvjetnog...


Iako je prije dvadeset dana Mario Župan, savjetnik ravnatelja SC-a, u razgovoru za Jutarnji list istaknuo i da će nakon demobilizacije građana Studentski centar raspisati "novi natječaj" za mjesta u I. i II. paviljonu, i to s nižim bodovnim pragom, nakon upita redakcije portal MojFaks, iz SC-a nam je priopćeno da novog natječaja ipak neće biti. Barem ne u tom smislu riječi.


"Nakon što građani isele, krevet će dobiti oni studenti koji su konkurirali na natječaju, ali nisu uspjeli useliti u ovome, prvom valu. Nakon toga, popunjavat će se kapaciteti dokle god ih ima slobodnih, a samim time spuštat će se i bodni kriterij", rekli su nam iz Ureda sanacijskog upravitelja Studentskog centra u Zagrebu.

Informacije da će danas, 9. rujna, žalbe napokon biti riješene kolaju među studentima od jučerašnjeg dana. U poslijepodnevnim satima, odluka je napokon objavljena, na veliko zadovoljstvo studenata koji će se nakon ovih rezultata moći smjestiti u domove.

...Ništa od 'novog natječaja' za smještaj u domu: Evo kako će se popunjavati sobe kad građani Zagreba isele iz doma na Cvjetnom...


Pozitivno riješene rezultate žalbi pogledajte ovdje, negativne ovdje, a ovdje pristupite svim drugim dokumentima.

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj, useljavaju u studentske domove od 10. rujna do 10. listopada 2020.

Detaljnije informacije studenti mogu vidjeti putem svojih web profila ili na brojeve telefona: 01/4593-570, 01/4593-582, 01/4593-640.

A.Z.
foto: projektgradnja.hr


studentinatječajsmještaj u domovimaStudentski centar u ZagrebuKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se