Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sramota! Studentici netko opelješio novčanik: Jedan kolega pokrenuo i ostale da pomognu, ali ipak nije prihvatila... Evo i zašto

MojFaks | Nakon predavanja, 23.07.2020.Sramota! Studentici netko opelješio novčanik: Jedan kolega pokrenuo i ostale da pomognu, ali ipak nije prihvatila... Evo i zašto

Studentski domovi mjesta su kojima dnevno procirkulira veliki broj studenata. I dok je to super stvar kada su u pitanju druženja, iznenadne 'fali mi brufen' situacije, ponekad se dogode i stvari koje naruše obiteljsku atmosferu koja vlada, a jedna od njih je zasigurno krađa.

Krađe u studentskim domovima nažalost nisu rijetke, a krivci najčešće ostanu nepoznati. Ponekad je stanarima doma teško prihvatiti činjenicu da možda nije bilo najodgovornije ostaviti otvoren prozor u sobi na prizemlju, ali sigurno teže pada sumnja da je netko od sustanara iskoristio tu nepažnju. Naravno, mnogo je tu i nezvanih gostiju koji se, što zbog nepažnje stanara, što zbog neadekvatne zaštitarske reakcije, provuku u dvorišta domova ili čak i hodnike istih.


...Studenti na Savi spasili bolesno mače: krmeljavo mijaukalo traži dom...


Većina studentskim domova ima i svoju grupu na Facebooku u kojoj se stanari doma "virtualno" okupljaju, a tako je slučaj i sa Studentskim domom Stjepan Radić - popularno znanim kao Sava. U grupi se dogovaraju druženja, prodaju vina, ispituju kolege studenti o novostima u vezi doma i različitih studija , ali i dijele žalbe na preglasne susjede, nestanke bicikala, zaboravljene novce na bankomatima, a prije dvije večeri objava jedne stanarke doma, izazvala je interes mnogih kolega. 


...Što kultnu 'Savu' čini toliko posebnom? Studentica otkriva sve tajne najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj...


"Dobar dan svima! Javljam Vam se jer mi se danas dogodila jedna jako ružna situacija i voljela bih da mi pomognete. Novčanik mi je ispao oko devetog paviljona i nađen je, ali bez ijedne kune u njemu. Unutra je bilo 772 kn i 100 eura. To su mi jedini novci koje sam trebala imati. Molim vas, ako je itko vidio da netko uzima novčanik i vadi veću količinu novaca iz njega, zamolit ću ga da mi se javi i pomogne jer mi je to sve što imam do kraja osmog mjeseca", napisala je ona u grupi. 

Kako to obično bude, objava je dobila mnogo zgražavajućih reakcija, ali je i jedan komentar kolege "povukao" za sobom niz drugih. 


foto: Facebook Studentski dom Stjepan Radić @Screenshot

Skoro stotine studenata napisalo je sustanarki da im slobodno pošalje IBAN u inbox, kako bi je uplatili nešto simbolično da lakše financijski izdrži do kraja mjeseca.

...Legendarni duh opet pobijedio! Dirljivi status studentice o potresu na Savi postao viralan – evo zašto bi ga svatko trebao pročitati...


Naša sugovornica govori nam da je odlučila odbiti ponudu kolega, koja ju je dirnula, ali da namjera posta nije bila to – već samo pokušaj da se pronađe osoba koja je otuđila novac. 

"Srećom imam bliske ljude tu na Savi pa će mi uskočiti u pomoć. Ima puno potrebitijih od mene, ja ću do prve plaće preživjeti. Nije mi bio cilj tražiti nikakve novce od bilo koga, samo da nađemo krivca i da dalje spriječimo ovakva s*anja da se događaju. Hvala svima od srca još jednom", zahvalila se u grupi. 

Iako je teško pojmiti da netko pronađe novčanik u studentskome naselju i otuđi veću svotu novca jer ako pretpostavimo da se radi o studentu, nije teško zamisliti da je to značajna svota, a možda i sve što ima na raspolaganju. Unatoč ružnom događaju, lijepo se uvijek iznova uvjeriti da je ekipa na "Savi" tu za svoje sustanare i kolege, ponajviše i u teškim trenucima.

A.Z.
foto: Shutterstock By Andrey_Popov


studentistudentski dom SavanovčanikkražanovcikolegepomoćKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se