Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Piši skripte ovim fontovima i više nikad nećeš pasti na ispitu

MojFaks | Nakon predavanja, 14.03.2017.Piši skripte ovim fontovima i više nikad nećeš pasti na ispitu

Osim što je jedan od najpoznatijih ekonomista, mogao bi se proslaviti i kao osoba koja je studentima pomogla da lakše nauče gradivo za sve ispite koje moraju položiti.

Tim Harford je ekonomist i kolumnist koji u svojoj kolumni "Ekonomist na tajnom zadatku" otkriva ekonomske ideje koje se skrivaju iza svakodnevnih iskustava. Također je jedini ekonomist na svijetu koji odgovara na pisma čitatelja u rubrici "Dragi ekonomiste" u Financial Timesu, gdje osobne probleme čitatelja rješava u skladu s najsuvremenijim ekonomskim teorijama.

...Navike najuspješnijih studenata – primijenite ih...


Njegove kolumne objedinjene su i objavljene u istoimenoj knjizi "Ekonomist na tajnom zadatku" koja je postala svjetski hit, a objavio je i druge naslove kao što su "Prilagodi se: zašto uspjeh uvijek počinje neuspjehom", "Logika života: Razotkrivanje nove ekonomije svega" te "Messy: How To be Creative and Resilient in a Tidy-Minded World"( u slobodnom prijevodu "Neuredan: Kako biti kreativan i otporan u svijetu koji naginje urednosti").

Upravo je ova zadnja knjiga posebno zanimljiva studentima. Naime, Harford smatra da "ružni" fotovi poput fonta Comic Sans ili Monotype Corsiva pomažu prilikom učenja i koncentriranja na ono što čitate.

...Za bolji rezultat na ispitima – uči manje!...


"Kad dobijete nešto pisano ovim fontovima tekst je ružan, teško čitljiv, ali privlači posebnu pozornost. Jednom kad ste koncentrirani na tekst možete početi s razumijevanjem onoga što čitate", izjavio je za Business Insider.

...Poznati 'vragolasti ekonomist' otkrio koji studenti varaju na ispitu...


Harford se pozvao na studiju koju su proveli psiholozi sa Sveučilišta Princeton, a tijekom koje su profesori bilješke s predavanja koje su davali učenicima pisali teško čitljivim ili lako čitljivim fontovima. "Oni koji su dobili materijale pisane teško čitljivim fontom postigli su bolje rezultate na ispitima iz brojnih predmeta", objasnio je.

L.B./izvor: Business Insider
foto: Tumblr/Pixabay


fontučenjekoncentracijaTim HarfordKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se