Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Politologiju zamijenila ubijanjem jelena: Djevojka odustala od fakulteta kako bi postala lovkinja

MojFaks | Nakon predavanja, 25.04.2019. Politologiju zamijenila ubijanjem jelena: Djevojka odustala od fakulteta kako bi postala lovkinja

O lovcima mnogi nemaju pozitivno mišljenje, ali to uopće ne brine 20-godišnjakinju iz sljedeće priče. Naime, škotska studentica odlučila se ispisati s fakulteta te odbaciti visoko obrazovanje da postane, pazite sad...profesionalna lovkinja. Umjesto čitanja skripti, sada joj je posao 'kasapiti' jelene po šumi.

Charlie Blance je 20-godišnjakinja koja je studirala politologiju na Sveučilištu Highlands u Velikoj Britaniji. No, napravila je vrlo neobičan zaokret u svojoj (akademskoj) karijeri – odustala je od fakulteta kako bi praktički živjela u šumi i postala profesionalna lovkinja. Kako kaže, oduvijek je htjela imati posao u prirodi.

Charlie kaže da njeni prijatelji nemaju previše razumijevanja za posao koji radi... izvor: Facebook

Sada je vježbenica u otoku Rum u rezervatu 32 kilometra udaljenom od zapadne obale Škotske te ondje živi samo 22 stanovnika. Njena glavna preokupacija su jeleni, odnosno lov na jelene...da, ona ubija jelene i sama im vadi utrobu. Kako kaže, tijekom zime je morala ubiti 20 životinja kako bi ta populacija bila pod kontrolom.

"Ljudi često ne razumiju da ubijanjem nekolicine životinja, spašavate puno drugih. To je ponekad krvavo, ali ja na to gledam kao na očuvanje divljih životinja. Ako brojke životinja nisu smanjene, mogu se stvoriti različite bolesti.", komentirala je Charlie.Ova 20-godišnjakinja odrasla je u Methvenu, selu u Škotskoj te je ondje razvila ljubav prema oružju. Pucati je naučila još kao tinejdžerica, a njen posao sada nije samo pucati u jelene nego ih i "trančira". Ona je trenutno jedina žena među lovcima u rezervatu. Osim ubijanja životinja, Charlie mora raditi i druge stvari, poput popravljanja potrganih ograda i slično. Kaže da joj je trenutno najbolji prijatelj čovjek star 50 godina i da njeni frendovi iz rodnog sela jednostavno ne mogu shvatiti i skroz prihvatiti ono čime se Charlie bavi.

Djevojka tvrdi da je oduvijek htjela imati posao u prirodi... izvor: Facebook

Iskreno, suosjećamo s njenim prijateljima i dijelimo isto mišljenje.

Ivana Petrić
foto: Facebook


lovkinjaodustala od fakultetalovdjevojkaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se