Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

PETICIJA ZBOG LOŠE HRANE U MENZI: Nekad među najboljim restoranima, a danas na koljenima: Studenti poručuju: 'Imamo probavne probleme, sve je masno i nekvalitetno'

MojFaks | Nakon predavanja, 02.03.2020.PETICIJA ZBOG LOŠE HRANE U MENZI: Nekad među najboljim restoranima, a danas na koljenima: Studenti poručuju: 'Imamo probavne probleme, sve je masno i nekvalitetno'

Nezadovoljni stanjem u menzi na fakultetu, studenti su odlučili pokušati nešto promijeniti.

Menze su nezaobilazan dio dana u životu studenata. Znamo reći da nam je nešto premasno, da je moglo biti slanije, kukati oko istih obroka – ali uvijek smo zahvalni što za nekoliko kuna pojedemo ručak koji, zbog obveza na faksu, ne bismo stigli pripremati svaki dan.

...Skoro 2000 zagrebačkih studenata odabralo TOP 5 najboljih studentskih menzi...


Međutim, u menzi zagrebačkog Medicinskog fakulteta, problemi s obrocima postali su učestaliji. Studenti su nezadovoljni hranom koja im se nudi, odnosno načinom na koji je spravljena i ističu da već duže znaju imati probavnih problema nakon obroka u menzi na Šalati.


foto: arhiva/MojFaks

Kako bi se pokušala situacija promijeniti, student pete godine Zvonimir Begić pokrenuo je online peticiju Želimo jesti zdravo! Trenutno je peticiju potpisalo skoro 700 studenata, koji, kako piše u opisu peticije, u restoran "Medicina" na Šalati ulaze – s knedlom u grlu.

...Pokrenuli peticiju: Studenti nezadovoljni jer je menza 'otkantala' njihov omiljeni jogurt...


"Ovakvo stanje traje već dugo, a svake godine je sve lošije i lošije. Nismo se nikome pokušavali žaliti prije nego što vidimo rezultate ankete, a katastrofalni rezultati govore sami za sebe. Što se tiče broja potpisa, cilj je bio samo vidjeti ima li još istomišljenika, a na kraju smo ostali iznenađeni odazivom jer zasad peticija broji preko 670 potpisa", govori nam Begić.  


...'Hrana je bila užas, osoblje neljubazno...' Zloglasna menza konačno zatvorena, ali tek sada kreću problemi. Evo što studentima poručuje gradonačelnik!...


Ova inicijativa studenata zagrebačkog Medicinskog fakulteta pokušaj je borbe da buduće generacije studenata mogu pojesti pristojan obrok u ovoj menzi, što se odnosi na veći izbor hrane i prije svega veću kvalitetu koja je sada prema izjavama studenata, na jako niskoj razini. 


...Ekskluzivno doznajemo: Sljedeće godine stiže novi Pravilnik o studentskoj prehrani, a s njim i raznovrsnija klopa, bolja usluga i još mnogo toga...


"Pohano meso koje se kupa u ulju na tanjuru, probavni problemi nakon miješanog mesa, dolazak na doručak gdje u ponudi budu šnita kruha i 2 vrste namaza... Poznato? Ako je, potpiši peticiju i probaj se izboriti da ti i buduće generacije možete u svako doba dana pojesti pristojan obrok u svojoj menzi. Želimo veći izbor hrane, a prije svega veću kvalitetu koja je trenutno na jako niskoj razini", piše u objavljenoj peticiji.


Studenti su otvoreni za dijalog


Nakon što prikupe potpise, studenti ih planiraju prikazati Studentskom centru i upravitelju menze na Šalati. 

"U zajedničkom dijalogu ukazat ćemo na propuste u radu menze te naše prijedloge za unaprjeđenje iste. Nadamo se da ćemo ubuduće svi uživati u njoj", optimističan je pokretač peticije, Begić. 

...Epidemija problema s menzom! Ni studenti u Orahovici nemaju gdje koristiti iksice: Je li problem u pravilniku Ministarstva?...


A.Z.
foto: MojFaks


Medicinski fakultetmenzastudentipeticijaobrociKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se