Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Preskačem pivo i ipak idem na predavanje': 6 izjava kojima vas kolega može odmah izbaciti iz takta

MojFaks | Nakon predavanja, 13.12.2018.'Preskačem pivo i ipak idem na predavanje': 6 izjava kojima vas kolega može odmah izbaciti iz takta

Ah, kolege...možete ih voljeti, možete ih mrziti, ali jedno je sigurno: bez njih na faksu je teško preživjeti. Kolege nam lako postanu prijatelji jer s njima provodimo jako puno vremena na predavanjima te na ispijanju kave i piva nakon predavanja (ili čak prije) pa nas zato lakše mogu izbaciti iz takta. Znate kako se veli – tanka je granica između ljubavi i mržnje.

Kada vas je kolega zadnji put izludio? Danas? A i jučer isto? Ništa za to, bit će još takvih situacija! Neovisno o tome jeste li s kolegom baš bliski ili samo razmjenjujete materijale za učiti i povremeno pijete kave, taj mladić ili djevojka će vas s vremena na vrijeme totalno izludjeti.

Izvor: ferit.unios.hr

Ako to izluđivanje niste iskusili na vlastitoj koži pravi ste sretnik, a dok razmišljate o tome kako biste najradije kolegu poslali u rodni kraj, ovo je šest izjava kojima će vas kolega odmah izbaciti iz takta:

"Ne znam kako sam uopće prošao ispit/kolokvij pa ništa nisam učio"
Da, Marko...inače se ispiti prolaze na lijepe oči. Vaš kolega Marko vam očigledno laže, ali već ćete se naviknuti na takve laži. No, neće u ovom stilu lagati samo Marko nego i Luka i Maja i Ana jer oni isto žele biti "cool" i žele ostaviti dojam da ne uče ništa ili isključivo večer prije ispita/kolokvija pa prođu bez po' beda. Eh...

"Ipak idem na predavanje, neću na pivo"
"Markiranje" predavanja i nije neka fora, ali ponekad su predavanja zamorna i beskorisna pa je ljepše otići u obližnji kafić i ne slušati profesora. Zato su najgore one situacije kada s kolegom isplaniraš odlazak na pivo umjesto predavanja, a on ti 10 minuta prije dogovora javi da se predomislio i da ipak ide na predavanje. Dobro Marko, što je s tobom?

"Pliz, potpiši me"
Nekim studentima nije problem zapisivati kolege pa onda na kraju predavanja na kojem je bilo 20 ljudi ispadne da ih je bilo 50, ali eto...ako profesor ne reagira očito nikome ništa. No, ima li što iritantnije kad te kolega moli da ga zapišeš jer je on odlučio ostati u toplom krevetu, a ti si se jadan jedva izvukao i dovukao do faksa? Sigurno ima – kada te moli da ga potpišeš i na sljedećem predavanju.

"Meni je bed, hajde ti pitaj"
Kolega ti se ponaša kao da nema jezik? Vjerojatno nisi jedini. Nekim ljudima je neugodno nešto pitati profesora jer se boje da će ispasti glupi, ali ih uopće nije strah za to da kolega ispadne glup pa pita umjesto njih.

"Ja neću stići napraviti taj dio za zajednički seminar pa bi mogao/la ti!"
Naravno Marko, zašto bi ti išta napravio kada može tvoj kolega koji kao i obično sređuje tvoj nered. Zajednički seminari mogu stvoriti prostor i priliku za zbližavanje s kolegom te uviđanje da vas zanimaju zajedničke stvari. No, zajednički seminar ujedno može biti odlična prilika da kolegu zamrziš do kraja života. Zašto? Zato što moraš dosta toga napraviti umjesto njega što nije u redu ni u kojem svemiru.

 

"Ti si to učio/la? Ja ću napisati šalabahter!"
Ova izjava možda neće baš sve izbaciti iz takta jer se mnogi studenti švercaju na ispitima i ne vide veliki problem u tome. Međutim, studenti koji uistinu uče i ne švercaju će imati ogroman problem s ovom izjavom i automatski poludjeti jer ipak oni uče i trude se, a netko će samo napisati šalabahter i okušati sreću.

...Za sve one koji su ti prijatelji, jer kolega je preslaba riječ: Kada i kako kolega s faksa postane prijatelj?...Ivana Petrić
foto: Darko Ba/MojFaks


kolegaizjaveživciranjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se