Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pripreme za sljedeći semestar: 5 načina da spremni dočekate jesen

MojFaks | Nakon predavanja, 04.07.2016.Pripreme za sljedeći semestar: 5 načina da spremni dočekate jesen

Vjerovali ili ne, ljeto je zapravo super vrijeme da se pripremite za sve obaveze koje vas očekuju najesen.

Akademska godina je završila, ispitni rokovi se bliže kraju (barem što se ljeta tiče), a to je vrijeme kad studenti prebacuju u nižu brzinu što se učenja tiče, a prebacuju u višu što se društvenog života i izlazaka tiče.

Iako sigurno imate nekoliko festivala i turističkih destinacija u vidu, ljeto je idealna prilika da se pripremite za jesen. Planirajte unaprijed i dočekajte jesensku užurbanost spremni!

'Napumpajte' životopis


Možda vam se ovo baš i ne da raditi, ali prijeko potrebno je stoga se bolje primite posla prije nego kasnije. Proučite manjkavosti vašeg životopisa, razmislite o svom studentskom životu i eventualnim volonterskim angažmanima, praksama ili stažiranju koje biste mogli uklopiti u raspored predavanja, a koji bi vam pomogli u uljepšavanju i 'podebljavanju' životopisa. Nemojte zaboraviti i društvene mreže – prezentirajte se u što boljem i profesuonalnijem svjetlu.

Pronađite ljetni posao
Ljeto je super vrijeme da poradite na svojim vještinama i poslovnim sposobnostima i tako si stvorite prednost u odnosu na druge kolege iz vaše generacije. Razmislite što biste željeli raditi nakon diplome i već sad počnite kombinirati što je potrebno da do tamo i dođete.
Ovo je također odličan način da uštedite nešto za jesen kad će na naplatu stići stanarine, školarine i svi drugi troškovi studentskog života.

Isprobajte nešto novo


Bez obzira želite li se unaprijediti profesionalno ili privatno, postoje stotine aplikacija, on-line tečajeva i besplatnih kolegija koji vam u tome mogu pomoći. Ne samo da će vam ovo pomoći da se istaknete u masi drugih studenata i kandidata za posao nego ćete proširiti svoju mrežu poznanstava.

Čitajte unaprijed
Zvuči štreberski, ali zapravo je jako pragmatično. Ljetni praznici idealno su vrijeme da barem površno proučiš literaturu koju ćeš obrađivati na studiju najesen, nova istraživanja relevantna za tvoju struku ili popis knjiga koji te čeka na nekom književnom kolegiju. Potrudi se pronaći mirno mjesto na kojem ćeš se moći koncentrirati jer ćeš inače teško realizirati svoj plan.

Radite u inozemstvu


Jednako kao i s bilo kojim ljetnim poslom – izgledat će super u životopisu, no ovdje su dodatni bonusi usavršavanje stranog jezika i dokaz karaktera koji suvremeni poslodavci sve češće traže u zaposlenicima: odvažne, samostalne i spontane osobe kojoj nije problem putovati. Ako planirate raditi s djecom u budućnosti, zašto se ne prijaviti na au pair i otputovati u Francusku? CCUSA nudi mnogo opcija za sve koji žele raditi i istražiti što im nudi Amerika, a mogućnosti je još i više. Dovoljno se samo informirati.

L.B./izvor: Independent
foto: Pixabay


ljetojesenski semestaraktivnostiljetni posaočitanjeCVKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se