Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Razum kaže Francuska, a srce Hrvatska': Studenti 'bacili' svoje prognoze za okršaj Vatrenih s Francuzima

MojFaks | Nakon predavanja, 12.07.2018.'Razum kaže Francuska, a srce Hrvatska': Studenti 'bacili' svoje prognoze za okršaj Vatrenih s Francuzima

Svijet je ovih dana okupiran nogometom, a kako i ne bi bio kada se bliži kraj Svjetskog prvenstva pa su i napetost i uzbuđenjena vrhuncu. Kao što znamo, Hrvatska je ušla u finale nakon pobjede nad Engleskom te si osigurala konačni okršaj s Francuzima. Hoće li Vatreni zgrabiti zlato ili ne vidjet ćemo u nedjelju, a do tada možemo samo navijati i naravno – prognozirati.

Na početku SP-a, dok se Hrvatska još "zagrijavala" igrom protiv Nigerije, Islanda i Argentine, pisali smo o tome hoće li domaći studenti pratiti tekme jer je taman sve krenulo usred ispitnih rokova. Veliki broj njih rekao nam je da će gledati i učenje ravnati po rasporedu utakmica, ali iako su sigurno na početku vjerovali, ipak nisu mogli zamisliti da će Hrvatska toliko daleko dogurati.

Izvor: Profimedia/nogometni.idesh.net

Ovoga puta studente smo pitali da kao pravi nogometni znalci prokomentiraju što očekuju od tekme u nedjelju te okršaja naših Vatrenih s francuskim velikanima te što oni prognoziraju. Ovo su neki od odgovora navijača među studentima:

"Moram priznati da su se Francuzi dosta popravili u nogometu. Iskreno, najviše me živcira što su nam oni u rukometu najveći rivali, sad još moraju biti i u nogometu! Kontam da će biti napeta tekma, moglo bi se opet u produžetke ići jer: 1) zašto ne, ipak smo to mi, 2) podjednako smo dobri i dominiramo na terenu pa će doslovno biti borba i za posjed lopte i za zabiti gol. Njihov vratar Thibaut Courtois je isto uvijek na golu koliko dobro brani. Baš kao i Suba. Lik je imao jedne od najboljih obrana prvenstva", studentica Filozofskog fakulteta u Osijeku.

"Strinić zabija jedina dva gola za Hrvatsku u karijeri (osveta za '98). I to na Pivarićeve asistencije", student Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.

"2:1 za Hrvatsku!", studentica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

"Francuzi su dobri, imaju zaista brze i sposobne igrače, ALI imamo i mi. Samo naprijed Vatreni, rasturit ćete ih barem 3:1", student Ekonomskog fakulteta u Splitu."Predviđam 2:2 i u penalima 5:4 za Hrvatsku", student Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

"Kladio sam se s frendom da ću ići na depilaciju cijelog tijela ako Hrvatska IZGUBI. Tako da buraz, Modrić i ekipa me ne smiju razočarati. Pregazit ćemo ih s 3:2", student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

"Razum mi kaže da postoji velika šansa da Francuzi pobijede jer su objektivno jako dobri, za njih igraju jaki individualci, nemaju baš slabih točaka i dobro funkcioniraju kao momčad. Ali srce kaže Hrvatska. I trenutno puno više vjerujem srcu", studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

"3:1 ćemo ih dobit. Ili 3:2 ako ne budu skroz truli", studentica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu."Bojim se da će pobijediti Francuzi iako bih jako voljela da ih naši žestoko namažu. Vidjet ćemo. Za sada mi se čini da bi moglo biti 2:1 za Francusku. Da barem ne bude tako!", studentica Pravnog fakulteta u Osijeku.

"Francuzi su dobri, imaju zaista brze i sposobne igrače, ALI imamo i mi. Samo naprijed Vatreni, rasturit ćete ih barem 3:1", student Šumarskog fakulteta u Zagrebu.

"Hrvatska će pobijediti 3:2. Lovren će se skinuti gol. Žene će past u trans. Što bi se reklo 'svima svega'", studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

"Ima da pregazimo Francusku pa da Kolinda plače od sreće, a Macron od očaja. Predviđam rezultat 2:1 ili 2:2 pa onda teško zabijanje u produžecima za naše pa nek bude 3:2", student Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu....Svjetsko prvenstvo vs. ispitni rokovi: Dalić ima svoju taktiku, a studenti svoju – otkrili kako uskladiti učenje i gledanje tekmi......Repka zaslužna za navalu mladih koji upisuju faks: 'Što dalje na prvenstvu, to nama više studenata'...


Ivana Petrić
foto: Profimedia/nogometni.idesh.net


Svjetsko prvenstvoSPnogometstudentiprognozeHrvatskaFrancuskaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se