Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

A što kada nema ispitnih rokova? Studenti nam otkrili što će raditi za vrijeme ljeta

MojFaks | Nakon predavanja, 07.08.2017.A što kada nema ispitnih rokova? Studenti nam otkrili što će raditi za vrijeme ljeta

Ljetni rokovi su završili pa sada za mnoge studente slijedi 'plandovanje' i opuštanje, a za neke je ljeto prilika da se dobro pripreme jesenske ispite ili da pronađu sezonski posao. Iako su studenti za vrijeme rokova izgubljeni u skriptama i učenju, kovanje planova o tome kako provesti ljeto kreće još puno prije ispita.

Sada kada su studenti napokon odahnuli od ispitnih rokova i kada mogu ljeto udahnuti punim plućima, zanimljivo je vidjeti koji su njihovi ljetni planovi. Izbora je puno, a vremena jako malo jer uskoro slijedi jesen koja donosi uzbuđenje nove akademske godine pa studenti pažljivo planiraju što će raditi.

Studentice iz ove priče dobro znaju iskoristiti ljeto, a svaka od njih će se baviti iznimno zanimljivim aktivnostima. Doris sa Sveučilišta Sjever ljeto će provesti radeći na završnom radu, ali kaže da će uvijek napraviti prostora za uživanje i druženje s prijateljima, ali i za koje putovanje.

"Ovo ljeto uglavnom provodim kod kuće, baveći se završnim radom koji imam početkom rujna, ali sve ide polako i sigurno, tako da mi ostaje uvijek prostora i za vlastite užitke. Većinom je to druženje s prijateljima, vikendom se znamo okupiti i jednostavno družiti uz hranu i piće pa na kraju otići u izlazak. Također odem tu i tamo na bazen, ali plan mi je i upisati se u školu plivanja koju organiziraju u gradskom bazenu, bez srama mogu reći da mi to ne ide od ruke, pa bih ipak htjela napokon biti opuštenija u vodi! Kao svake godine sa svojima ću otići rodbini u Slavoniji i tamo dobro provesti par dana, malo dalje od okoline i svakodnevne rutine. Odmor nam svima treba, zasluženi dakako nama koji smo sve ispite riješili, ali i onima koji tek idu u nove pobjede, sve u svemu, uz ljude koje volimo ljeto može biti odlično gdje god da ga provodimo", otkrila je Doris.

Studentica iz Zagreba, Patricija, ostaje u metropoli baš kao i svako ljeto jer kako kaže, Zagreb nudi brojne zanimljive sadržaje ljeti. No, ne planira se isključivo zadržavati u Zagrebu jer voli 'roadtripove' kao i glazbene festivale pa neki od njih želi ovog ljeta i posjetiti.

"Do sada sam svako ljeto ostajala raditi u Zagrebu. Jednostavno si spojim ugodno s korisnim jer ovdje zaista ima puno mogućnosti za odmor i zabavu tokom praznika. Svaki dan nakon posla odem na bazen, na kavu s prijateljima ili jednostavno čitam knjige u prirodi. Događanja i turista ne fali, pa to Zagreb čini još dinamičnijim u ovo doba. Ono najbolje od svega dolazi vikendom, budući da se tada uputimo na more ili jednostavno na roadtrip koji se najčešće dogovara dan-dva prije! Nekako nam u ove ljetne dane ta spontanost najviše odgovara. Još nešto što me jako veseli su glazbeni festivali kojih ljeti ne fali, stoga ove godine planiram otići na dva u kolovozu. Nakon svih ispita i uspješno završene još jedne godine mislim da su svi studenti zaslužili 'otpustiti kočnice' i svatko na svoj način u potpunosti uživati u ljetu", kaže Patricija.FER-ovka Kaja ovo ljeto će provesti radno i to radeći na vlatitom startup-u, ali i mentorirajući jednomjesečnom međunarodnom programu za mlade u Berlinu. No, to nije jedini plan ove djevojke jer će paralelno raditi i na svom antikorupcijskom programu 'Integritas'.

"Ljeto provodim radno - trenutno sam mentorica na jednomjesečnom međunarodnom programu za mlade, Global-In Fellowship, u Berlinu, dok paralelno nastavljam raditi na svom antikorupcijskom projektu 'Integritas'. Nakon povratka, čeka me mnogo sastanaka i pregovora vezanih uz energetski startup čija sam voditeljica, a krajem ljeta jos neka poslovna putovanja, pa zapravo nema puno odmora", otkrila je Kaja.

Neki bi možda pomislili da će studenti tijekom ljeta biti lijeni i samo s koktelom u ruci, ali sudeći po pričama ovih vrijednih studentica to nije tako. Njihovo ljeto bit će zanimljivo te ispunjeno zabavom, opuštanjem, ali i radom kako bi si osigurali ne samo lijepo ljeto nego i zimu.


A kakvi su tvoji planovi za ljeto?


Tko kaže da i ti ne možeš iskoristiti ovo ljeto na najbolji način? Bilo da želiš putovati i tulumariti, pokrenuti posao, dodatno se školovati... Sa Zabom možeš!Uzmi Paket za mlade za 0 kuna jer dobivaš brojne usluge koje će ti olakšati svakodnevnicu. Dođi i razgovarajmo što ZABA može učiniti za tebe! Saznaj više...


Sponzorirani članak


zabafinancijestudiranjenovacKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se