Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Šarenilo umjesto prozirne 'košuljice': Uz Barbarine cool omote odmah ćete prepoznati svoj indeks

MojFaks | Nakon predavanja, 30.10.2017.Šarenilo umjesto prozirne 'košuljice': Uz Barbarine cool omote odmah ćete prepoznati svoj indeks

U moru indeksa u referadi ponekad je teško pronaći svoj pa studenti nerijetko na prozirnu 'košuljicu' indeksa lijepe sličice kako bi ga lakše prepoznali. Kako bi studenti imali cool i unikatne omote na svojim indeksima pobrinula se studentica Barbara Joksimović s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Iza brenda BUBU design krije se kreativna ruka studentice Barbare koja je na petoj godini Konzerviranja i restauriranja umjetnina na smjeru Kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Barbara je prethodno završila preddiplomski studij tekstilnog i modnog dizajna na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu pa ono što je naučila ondje, primjenjuje sada u svojim kreacijama.


Omote izrađuje sama u svojoj sobi, a mama i dečko joj pomažu u nabavi materijala... foto: privatna arhiva/BUBU design

Priča nam da je s izradom omota za indekse krenula prije dvije godine, a prvi omot koji je izradila bio je jednostavno iz vlastite potrebe za novim omotom. Umjesto da kupi novi prozirni omot, odlučila ga je izraditi sama od materijala koje je imala pri ruci. Kaže da je poanta izrade šarenog i prepoznatljivog omota za vlastiti indeks bila je da si skrati vrijeme koje je provodila u referadi u potrazi za svojim indeksom.

Barbarine omote više kupuju studentice te vole šareni dizajn dok studenti vole jednostavnije crne napravljene od eko kože


Omoti za indekse se u BUBU design izrađuju od pamučnog platna i pamučnog satena, a od nedavno je Barbara krenula i u izradu omota od eko kože. Veseli i šareni pamučni materijali s mandala uzorcima definitivno su hit, priča nam Barbara, a dodaje da je puno  ljubiteljica i nešto jednostavnijih, točkastih uzoraka u raznim bojama.

...Idealno za studente 'dotepence': Najpopularnije zagrebačke izraze preselili na 'hercig' majice...


...Vesele Jarsice: Od teglica radi unikatne poklone i odmara dušu od fakulteta...


"Studentice su više zainteresirane za omote, a bilo je i nekoliko muških studenata. Mi cure volimo da nam sve bude lijepo i u kompletu, muškarci su ipak jednostavniji od nas. Zato se veseli šareni omot za studenticu dosta razlikuje od onog za studenta, oni ipak uglavnom biraju crnu eko kožu i drže se jednostavnosti. Što se profesora tiče, mogu govoriti samo iz svojeg iskustva, a to je da je profesorima definitivno bitnije što je unutar tih korica. Mislim da je taj šareni omot veseli samo nas studente, da nam bude malo lakše kad vidimo indeks na stolu ili na dnu torbe", kazala nam je studentica.


Foto: privatna arhiva

No, BUBU design nije samo raj za studente jer ondje se može pronaći još Barbarinih originalnih kreacija koje mogu posebno dobro doći djevojkama.

Sve izrađuje sama, a osim omota za indekse izrađuje i pernice, torbice za duhan, ruksake...


Uz omot za indeks studenti mogu kupiti i pernicu koja dolazi u kompletu, a povrh toga Barbara izrađuje i torbice različitih veličina, ruksake, torbice za duhan, navlake za putovnice, a ponekad i navlake za rokovnike. Kaže da joj se nekad djevojke znaju javiti s posebnim željama pa neovisno radi li se o torbici određenih dimenzija ili privjesku za ključeve, a ona ih ne odbija jer se trudi ispuniti sve želje koliko god joj to mogućnosti dopuštale.

...Čudesa od običnog konca: Upoznajte vještinu koja vam može pomoći u financiranju studija...


"Sve radim sama, u svojoj sobi. U pomoć s nabavom materijala priskoče mi majka i dečko zbog prijevoza, da ne hodam gradom s metrima kože preko ramena, ali što se izrade tiče imam smo svoje ruke. Mislim, zapravo imam malu pomoćnicu, mješanku Kalu koja želi pomoći i misli da mora sudjelovati čim ja sjednem za mašinu", otkrila nam je Barbara.


Torbica za duhan... foto: privatna arhiva


Kala je Barbarin vjerni pomoćnik i asistent, ali voli sklopiti oko kada treba poslati paketiće

Barbarine cool omote za indekse, torbice i pernice možete pronaći na Facebook stranici BUBU design i odmah vidjeti kako želite istaknuti svoj indeks.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva/BUBU design/Pixlr


Bubu designomotiomot za indeksindeksKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se