Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sirovi ćevapi i sendviči za plakati: Studenti iz Slavonskog Broda očajni i ljuti zbog splačina koje im se serviraju u menzi - FOTO

MojFaks | Nakon predavanja, 21.03.2018.Sirovi ćevapi i sendviči za plakati: Studenti iz Slavonskog Broda očajni i ljuti zbog splačina koje im se serviraju u menzi - FOTO

Svi koji su studirali znaju koliko je prehrana u menzi bitna stavka, osobito ako ne studirate u rodnome gradu. No, ako ste student u Slavonskom Brodu, umjesto povoljne i fine kuhane hrane nažalost ćete jesti 'splačine': neukusnu i nedovoljno termički obrađenu hranu.

Studentski zbor Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu apelira na javnost i na nadležne institucije i službe zbog loše i nekvalitetne hrane u studentskoj menzi. Stanje menze opisali su na svojim službenim Facebook stranicama i tako htjeli pokazati svoju zabrinutost, nezadovoljstvo i u krajnjoj liniji ljutnju zbog toga što nitko nije reagirao na njihova upozorenja iako su već prije slali prigovor nadležnim institucijama.


Izvor: soundset.hr

U iščekivanju odgovora, a kako bi potvrdili svoje tvrdnje, na Facebooku su objavili nimalo privlačne fotografije hrane, ali i osoblja koje ne nosi adekvatnu odjeću za rad u kuhinji. Osim toga, proveli su i anketu među studentima pa je u odgovorima dosta prigovora na ovaj studentski restoran.

Studenti tvrde: u menzi radi neljubazno osoblje koje im servira splačine


Zanimljiv je i podatak da je davatelj usluga studentske prehrane restoran "Grozd" iz Slavonskog Broda koji slovi za kvalitetan i sjajan restoran, no ne i kad se radi o hrani koju pripremaju za studente."Ovim statusom htjeli bismo upoznati javnost sa stanjem kvalitete prehrane u brodskoj menzi i ujedno pokazati vam što smo mi kao zbor proteklih godinu dana prikupljali podatke i mišljenja studenata o navedenoj menzi. Davatelj usluga u menzi je inače i vlasnik poznatog brodskog restorana Restoran Grozd Slavonski Brod. Dok u restoranu teče med i mlijeko, a po komentarima je hrana odlična, studentima u menzi serviraju se splačine, nedovoljno termički obrađena i često neukusna hrana.

U nastavku se nalaze rezultati velike ankete koju smo proveli u prosincu 2017. godine i komentari studenata na kvalitetu. U komentarima ove objave nalaze se fotografije hrane i ponude iz menze koje smo fotografirali.

UPOZORENJE: pojedine fotografije nisu za osobe slabijeg stomaka)!

Iako smo već slali prigovore nadležnim institucijama do danas nismo dobili odgovor (slika prigovora u komentaru). Pozivamo sve da podijelite našu objavu da informacije dođu do svih"
, napisali su studenti na Facebooku uz poveznicu na kompletan prigovor od 48 stranica koji su izradili.Izvor: Facebook@Studentski zbor SFSB

U komentarima na anketu koju su proveli u razdoblju od 15. prosinca do 20. prosinca 2017. godine vidljivo je nezadovoljstvo studenata od kojih se 161 odazvao ispitivanju. Tako jedan od komentara kaže: "Kruh bude star po pet, šest dana. Jela su većinom jako neukusna s jako lošim izborom menija. Večera je katastrofa. Smeta mi što je osoblje neljubazno i ne smiješ ih pitati zašto nema drugog jela bez da oni drsko ne odgovore kako nemaju mesa ili nešto tome slično. Cijene su velike s obzirom na to što se nudi i koliko je zapravo hrana nekvalitetna i loša. Voda košta oko dvije kune i 20 lipa s popustom, a u Lidlu košta dvije kune i 19 lipa bez ikakvog popusta. Mliječni i drugi proizvodi su loše kvalitete. Sokovi su u redu."

...Studenti ocijenili menze: Ne žele jesti UVIJEK ISTO ni da im tete račun zaokružuju na VIŠI iznos...


...Dobila alergiju od tunjevine u pilećem paprikašu: Studentica Mia želi promijeniti obroke u hrvatskim menzama...


Osim toga, u komentarima ispod objave, bivši studenti koji su studirali u periodu od 2010. do 2015. kažu da se očito do danas ništa nije promijenilo jer su i oni pisali prigovore na hranu i borili se, ali bez rezultata.

K tome, tu je i hrana kojoj je davno istekao rok trajanja.
Konzervirana riba - plijesan, na konzervi datum upotrebe 21.10.2017., a na kutiji 21.10.2022.... foto: Facebook@Studentski zbor SFSB


Sirovi ćevapi, foto: Facebook@Studentski zbor SFSB


Komad stakla u hrani, foto: Facebook@Studentski zbor SFSB


Siromašni sendviči, foto: Facebook@Studentski zbor SFSBZaposlenici bez adekvatne odjeće za rad u kuhinji, foto: Facebook@Studentski zbor SFSB

Studenti se uglavnom žale na lošu kvalitetu hrane, siromašan izbor jela te na vrlo neljubazno i drsko osoblje. Nadamo se da će institucije reagirati na njihov apel i da će studenti u Slavonskom Brodu uskoro fino jesti jer kada postoji problem s menzom on se mora hitno riješiti. Bez punog trbuha svi znamo da je teško učiti i rješavati studentske obaveze.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Studentski zbor SFSB


menzaSlavonski Brodsplačineloša hranastudentski restoranstudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se