Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Što kultnu 'Savu' čini toliko posebnom? Studentica otkriva sve tajne najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj

Objavljeno 18.10.2018. u Nakon predavanja

Život u studentskom domu se itekako razlikuje od onoga kada živite s roditeljima, a prisutna je velika razlika i kad se radi o životu u stanu (s cimerima ili bez njih). Ipak, svi koji studiraju u Zagrebu, znaju kako je život u studentskom domu Stjepan Radić, često zvanom 'Sava', posebno iskustvo.

'Moja šljivovica prkosi zakonima fizike': Ovo su najoriginalniji oglasi za prodaju cuge i voća iz najpopularnijeg doma

Objavljeno 17.10.2018. u Nakon predavanja

Ljudi iz svijeta 'businessa' već otkad znaju da je dobar marketing zaista zlata vrijedan. Premda još vjerojatno nisu ni kročili u poslovni svijet, studenti iz doma Stjepan Radić u Zagrebu smišljaju zaista inovativne oglase za prodaju vlastitih proizvoda pa bi se na njih mogli doslovno ugledati brojni domaći marketingaši.

Bili su uspješni srednjoškolci, a danas studiraju: Domaći studenti otkrili je li fakultet ispunio njihova očekivanja

Objavljeno 15.10.2018. u Nakon predavanja

Tijekom srednje škole neki su učenici vrlo uspješni pa su im 'sva vrata otvorena' što se tiče odabira fakulteta. Oni uglavnom 'pogode' otprve s izborom studija, ali postavlja se pitanje koliko su zaista zadovoljni odabranim kada jednom krenu putem visokog obrazovanja.

Menza u SC-u je najbolja, a oni koji idu par puta na ispit su glupi? Studenti ispričali u koje su laži vjerovali dok su bili brucoši

Objavljeno 10.10.2018. u Nakon predavanja

Koje su prve asocijacije na pojam 'brucoš'? Vjerojatno 'zelen', 'zbunjen', 'uzbuđen' i ono najvažnije – 'ne zna što ga čeka'. U principu, brucoši znaju što mogu očekivati od fakulteta jer su od starijih prijatelja, braće, sestara i rodbine čuli da je faks red predavanja, učenja, kolokvija/ispita, čak ponekad i plakanja, ali i dalje vjeruju u određene laži što se tiče studiranja.

'Ionako neću položiti': Donosimo 5 najčešćih studentskih izgovora u vezi učenja i strategiju kako ih se riješiti

Objavljeno 10.10.2018. u Nakon predavanja

Osim odlazaka u menzu, izvršavanja akademskih obaveza i odlaska na predavanje, studentski život je pun i izgovora. Kakvih? Doslovno svakakvih, ali najčešći su oni koji imaju veze s učenjem, odnosno, odgađanjem učenja.

Je li dobra ideja da klinac ide na faks? 'Djeca geniji' ispričali kako im je bilo studirati u tako mladim godinama

Objavljeno 09.10.2018. u Nakon predavanja

Mali geniji su možda rijetkost, ali ih ima. Samo ove godine pisali smo o djeci koja imaju manje od 14 godina, a već su upali na fakultet ili ga čak već privode kraju. Pojedini klinci su jednostavno jako napredni za svoje godine kada su u pitanju intelektualne i druge sposobnosti, no postavlja se pitanje – bi li dijete trebalo pohađati fakultet?

Kada ti prisjedne 'dobar tek': Pogledajte što se splitskim studentima u menzi servira kao pizza

Objavljeno 09.10.2018. u Nakon predavanja

Nezadovoljstvo studenata u Splitu raste iz dana u dan, a to se lako može zamijetiti po Facebook stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Ondje Zbor optužuje Upravu SC-a, prozivaju ih zbog izbacivanja studenata iz doma zbog turista i partijanera s Ultre, a sada su pokazali i što im se servira pod 'pizzu' u menzi.

Nemojte cijelu skriptu 'farbati' kričavom bojom: 6 metoda učenja koje su učinkovitije od podcrtavanja markerom

Objavljeno 05.10.2018. u Nakon predavanja

Iako je nastava na fakultetima tek počela, studenti se neće niti okrenuti, a već će doći vrijeme za pisanje kolokvija. Prije odlaska na kolokvij ili ispit, gradivo valja i naučiti pa budući da studenti imaju puno obaveza, dobro je znati koje su metode učenja najbolje. Većina pribjegava označivanju teksta kričavim flomasterom, ali vjerovali ili ne – ima i učinkovitijih načina za učenje.

Jedan stalno ponavlja 'ne da mi se', a drugome je sve špica: Ovo je 10 razlika između brucoša i apsolventa

Objavljeno 02.10.2018. u Nakon predavanja

Termin 'brucoš' označava osobu koja je tek ušla u svijet studiranja, a apsolvent je onaj koji je već odavno zaboravio na svoje brucoške dane. Svi znaju koja je glavna razlika među dva spomenuta lika: prvi je mlad i pun entuzijazma, pomalo smušen, ali uzbuđen dok je drugi na pragu diplome. No, postoji još puno različitosti.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se