Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Novčane potpore za visoke studente i fanove Pokemona: Ovo je 7 najčudnijih stipendija na svijetu

Objavljeno 08.11.2018. u Nakon predavanja

Stipendije su uvijek dobra stvar zato što studentima olakšavaju školovanje i pomažu im da pregrme teške financijske dane.

'Može dvojka? Hvala!': Studenti nam ispričali jesu li im ocjene bitne ili ih baš briga za ono što piše u indeksu

Objavljeno 07.11.2018. u Nakon predavanja

Premda nam čitav život govore da 'ocjene nisu mjerilo znanja', gotovo smo cijelu osnovnu i srednju školu bili u 'ganjanju' prosjeka. Zašto? Zato što bi nakon osnovne škole valjalo upisati željenu srednju pa nakon mature fakultet prema vlastitim preferencijama. Bez dobrih ocjena nije bilo niti željenog upisa, ali tijekom studija ipak se neke stvari mijenjaju i na ocjene ne gledamo isto kao prije.

Od kondoma i skripti pa do odjeće i alkohola: Na što ustvari troše novce hrvatski studenti?

Objavljeno 31.10.2018. u Nakon predavanja

Studentski budžeti su vrlo često i više nego skromni, no studenti kao studenti – snalaze se na različite načine. Iako im nije nimalo lako, većina će reći kako im je upravo period kroz koji trenutno prolaze, daleko najdraži i najispunjeniji do sada. Kao jedan od bitnih faktora jest i činjenica što su sada po prvi put financijski samostalni...barem donekle.

Visokoobrazovani i slobodni: Pitali smo mlade bi li koristili dejting aplikaciju namijenjenu samo za one s diplomom

Objavljeno 29.10.2018. u Nakon predavanja

Sigurno ne postoji osoba koja nije čula za Tinder, OkCupid i slične dejting aplikacije koje su u 21. stoljeću postale 'must have' svakog pametnog telefona. Naravno, tu su i tematske dejting aplikacije pa se tako ondje lakše mogu 'matchati' primjerice mladi katolici ili vegani, ali tu je i dejting stranica za viskoobrazovane, naziva 'Academic Singles', ilitiga, 'visokoobrazovani samci'.

Snalaze se u pekari: Studenti u Slavonskom Brodu su prvo imali menzu sa sirovim ćevapima, a sada do studenog nemaju gdje jesti

Objavljeno 24.10.2018. u Nakon predavanja

Prehrana u menzi je vrlo bitna za studente jer tako mogu pojesti topao obrok po niskoj cijeni. Subvencionirana prehrana jedno je od studentskih prava, a problem nastaje kada studenti ostanu zakinuti baš kada je o subvenciji riječ. Takvu situaciju trenutno prolaze studenti u Slavonskom Brodu kojima je obećana menza početkom nove akademske godine. No, za sada se čini kao 'obećanje - ludom radovanje' jer nova menza vrata otvara najvjerojatnije tek u studenom.

Tko kaže da ne postoji savršena žena? Upoznajte Klaru – studenticu iz Zaprešića koja proizvodi vlastito pivo

Objavljeno 23.10.2018. u Nakon predavanja

Pivo se smatra jednim od najstarijih alkoholnih pića u povijesti pa svojim gorkim okusom već stoljećima zatomljuje žeđ svojih obožavatelja diljem svijeta. U novije vrijeme, vrlo su popularna piva iz 'kućne radinosti', odnosno craft piva koja su polako, ali sigurno osvojila hrvatsku pivsku scenu. Jedna craft 'pivovara' nalazi se u Zaprešiću, a njena ponosna vlasnica je studentica Klara Gelo koja sama proizvodi ovaj popularni alkoholni 'napitak'.

Teško se odupiru menzi i nekad ručaju gumene bombone: Evo kako izgleda prehrana prosječnog hrvatskog studenta

Objavljeno 19.10.2018. u Nakon predavanja

Prehrana je jedna od najvažnijih stvari u našim životima. Zahvaljujući ispravnoj prehrani, imamo čistu kožu, dobro zdravlje te se osjećamo bolje nego ikada, puni smo energije i dobrog raspoloženja.

Proslavite početak studentskog života: Donosimo detaljan popis brucošijada koje ove jeseni ne smijete propustiti!

Objavljeno 19.10.2018. u Nakon predavanja

Premda brucošijade nisu rezervirane isključivo za brucoše jer se i malo 'stariji' studenti još uvijek vole dobro zabaviti, one su zapravo znak početka nove akademske godine. Na brucošijade su dobrodošli svi – brucoši, studenti pa i oni koji ne studiraju, a željni su dobre zabave. Zato je uvijek dobro znati raspored omiljenih tuluma na brucošijadama.

Što kultnu 'Savu' čini toliko posebnom? Studentica otkriva sve tajne najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj

Objavljeno 18.10.2018. u Nakon predavanja

Život u studentskom domu se itekako razlikuje od onoga kada živite s roditeljima, a prisutna je velika razlika i kad se radi o životu u stanu (s cimerima ili bez njih). Ipak, svi koji studiraju u Zagrebu, znaju kako je život u studentskom domu Stjepan Radić, često zvanom 'Sava', posebno iskustvo.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se