Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Depresija više nije broj 1: Otkriveno zašto studenti sve češće traže pomoć psihologa

Objavljeno 13.10.2017. u Nakon predavanja

Obraćanje psiholozima ne bi trebala biti tabu tema ni sramota jer o psihičkom zdravlju trebamo brinuti jednako kao i o fizičkom. Novi detaljni izvještaj New York Timesa pokazuje koji su to problemi zbog kojih studenti i tinejdžeri sve češće posjećuju psihologe i - ne, depresija više nije jedan od njih!

Čudesa od običnog konca: Upoznajte vještinu koja vam može pomoći u financiranju studija

Objavljeno 05.10.2017. u Nakon predavanja

Vjerovali ili ne, konac nam osim za 'krpanje' odjeće i čišćenje zuba može poslužiti i kao materijal za izradu pravih remek djela. Na radionicama sve popularnijeg 'string arta' možete naučiti kako od konca napraviti slike koje izgledaju neobično i lijepo, a ako otkrijete da ste talentirani kao naš sugovornik - možda na ovaj način uspijete otplatiti i školarinu.

Kući za vikend za 'dž': Mladić studentima nudi besplatan prijevoz iz Zagreba - evo kako mu se javiti!

Objavljeno 03.10.2017. u Nakon predavanja

Studenti koji žive na relaciji Zagreb – Osijek znaju da će svoje putovanje autobusom, vlakom ili automobilom platiti nekoliko stotina kuna, što predstavlja znatan trošak za skromni studentski budžet, posebice ako kući želite ići češće. U tim je cipelama hodao i mladić koji sada želi olakšati studentima nudeći im prijevoz – sasvim besplatno.

PMF-ovac i FER-ovac udružili snage: Napravili aplikaciju za lakše polaganje vozačkog ispita

Objavljeno 02.10.2017. u Nakon predavanja

Polaganje ispita u autoškoli uvijek je stresno jer nakon greške na jednom raskrižju možemo se oprostiti s cijelim ispitom, ali i s vožnjom jer tek nakon pismenog dijela slijedi praktični dio. Učenje za polaganje ispita u autoškoli polaznicima će olakšati dvojac koji stoji iza zanimljive aplikacije.

Stiže novi radio: Na valovima FER-a slušat će se glazba talentiranih studenata

Objavljeno 27.09.2017. u Nakon predavanja

Na zagrebačkoj adresi Unska 3 smješten je Fakultet elektrotehnike i računarstva baš kao i KSET - Klub studenata elektrotehnike. Na istoj adresi smjestit će se i novi radio koji će promovirati glazbu mladih grupa i izvođača.

MMH traži stažiste: Studenti završnih godina studija mogu svoj zanat 'peći' u udruzi za mlade

Objavljeno 27.09.2017. u Nakon predavanja

Najveći nacionalni savez udruga mladih i za mlade, Mreža mladih Hrvatske pokreće program stažiranja. Priliku za stažiranje dobit će dvije osobe koje su zainteresirane za stažiranje u organizacijama civilnog društva, a riječ je o programima 'Politika za mlade' te 'Prava mladih'.

Jeftinije joj je studirati ovdje: Zambijka studira programsko inženjerstvo u Zagrebu

Objavljeno 25.09.2017. u Nakon predavanja

Uvijek je fascinantno vidjeti da se studenti iz dalekih zemalja odlučuju na studij u Hrvatskoj, a takva studentica je upravo Dorothy Lesely Phiri iz Zambije. Nakon što ju je sestra pozvala u Hrvatsku, ona se odlučila za studij u Lijepoj našoj te planira jednog dana po završetku studija otvoriti tvrtku u Zambiji.

Kada ti dvojka nije dovoljna: 7 trikova za dobre ocjene na faksu ako ne učite samo za prolaz

Objavljeno 20.09.2017. u Nakon predavanja

Intenzitet učenja na fakultetu i u srednjoj školi uvelike se razlikuje, a svake godine na fakultete diljem Hrvatske stižu brucoši koji će se po prvi put suočiti s obavezama i učenjem na studiju. Nažalost, neki će steći dojam iz priča 'starijih kolega' da se na faksu uči samo za prolaz i da je dvojka baš kao petica, ali to uopće ne mora tako biti.

Kad ti je cimer miš: Mladi ispričali što su najgore doživjeli u studentskom smještaju

Objavljeno 18.09.2017. u Nakon predavanja

Odlazak na studiranje u drugi grad za studente znači da će morati naći smještaj bez obzira na to radi li se o domu ili unajmljivanju stana. Tijekom svoje 'akademske karijere' u drugim gradovima studenti se nagledaju svakakvih smještaja, a neki su bili toliko prljavi i zapušteni da su ondje boravili miševi.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se