Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Dobra linija, jetra, dostojanstvo: Domaći studenti otkrili što im je sve 'uništeno' tijekom studija

Objavljeno 03.04.2018. u Nakon predavanja

Kada završimo fakultet i prisjetimo se sebe kao maturanta ili brucoša, vidimo koliko su se od tada neke stvari promijenile. Pod 'promijenile' ovoga puta mislimo 'uništile' pa je tako nekima studiranje uništilo snove, drugima kralježnicu od silnog grijanja stolice, a trećima volju za životom.

Domaći profesori razočarani studentima: Tvrde da im je rukopis sve gori, a ni pismenost im nije jača strana

Objavljeno 03.04.2018. u Nakon predavanja

Budući da živimo u kompjuterskoj eri te više-manje 'kuckamo' po tipkovnici te sve rjeđe koristimo kemijske da nešto napišemo, nije čudno da naše vještine krasopisa sve brže propadaju. Na ovaj negativni trend požalili su se i naši sveučilišni profesori koji tvrde da studenti pišu toliko loše da se muče s dešifriranjem njihovih rukopisa. K tome, profesori smatraju da su studenti nepismeni i da muku muče s gramatikom.

Mogu li spavati jedan sat dnevno i preživjeti? 7 živčanih slomova koje doživi svaki student

Objavljeno 29.03.2018. u Nakon predavanja

Nitko nije rekao da će biti lagano. Na faksu ne teku med i mlijeko. Ne uvijek.

U balonu bez zraka ruše protivnike i zabijaju golove: Studenti iz Slavonije poludjeli za neobičnim sportom

Objavljeno 28.03.2018. u Nakon predavanja

Svaka godina iznjedri barem jedan neobični sport pa tako studenti u Zagrebu mogu trenirati i odrađivati tjelesni uz 'svop' koji podsjeća na spoj badmintona i picigina dok studenti u Slavonskom Brodu luduju za drugim 'egzotičnim' sportom.

Kad ti 14 sati do obrane presudi izborni: Smrtonosne greške zbog kojih su ovi studenti izbačeni s fakulteta

Objavljeno 27.03.2018. u Nakon predavanja

Kada upisujemo fakultet, najčešće ne razmišljamo o tome da bismo s njega mogli biti i izbačeni, što zbog vlastitih ili tuđih postupaka. No, to je realnost koju su na svojoj koži osjetili brojni studenti.

Melem za oči u predavaonici: Studenti iz Hrvatske otkrili tko su NAJZGODNIJI profesori na njihovim fakultetima

Objavljeno 26.03.2018. u Nakon predavanja

Jedno istraživanje pokazalo je da studentice i studenti uče bolje kod profesora i profesorica koje smatraju privlačnima. S obzirom da vas je vijest o tom istraživanju jako zaintrigirala, a i zato jer znamo da se na svakom fakultetu krije barem jedan profesor kojega studenti smatraju atraktivnim, odlučili smo ih otvoreno pitati tko su 'manekeni' među njihovim predavačima i predavačicama.

U jednoj ruci skripta, u drugoj kuhača: Studentica Nika radi čuda na tanjuru i torte koje oduzimaju dah

Objavljeno 23.03.2018. u Nakon predavanja

Iako se od studenata uglavnom ne očekuje da kuhaju gurmanske delicije, studentica Nika ovladala je kuhačom do te mjere da njene kreacije izgledaju kao istinska remek-djela.

Sirovi ćevapi i sendviči za plakati: Studenti iz Slavonskog Broda očajni i ljuti zbog splačina koje im se serviraju u menzi - FOTO

Objavljeno 21.03.2018. u Nakon predavanja

Svi koji su studirali znaju koliko je prehrana u menzi bitna stavka, osobito ako ne studirate u rodnome gradu. No, ako ste student u Slavonskom Brodu, umjesto povoljne i fine kuhane hrane nažalost ćete jesti 'splačine': neukusnu i nedovoljno termički obrađenu hranu.

Piši kemijskom, briši mikrovalnom: Zavirite u rokovnik koji bilješke s predavanja prebacuje na komp ili šalje kolegama

Objavljeno 19.03.2018. u Nakon predavanja

Sjećate se markera uz pomoć kojeg možete raditi vlastite skripte jer on automatski skenira tekst koji ste označili? Sada je tu nešto još bolje što može spasiti 'glavu' brojnim studentima, a to je rokovnik koji će vas natjerati da povjerujete u čaroliju.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se