Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

'Plakala sam, a onda otišla na rakiju': Studenti otkrili kako je izgledao njihov zadnji ispit na faksu

Objavljeno 18.07.2017. u Nakon predavanja

Otkada na fakultetu položimo prvi ispit, pitamo se koliko vremena će još proći do našeg posljednjeg ispita. Premda se to za vrijeme početka studiranja čini jako udaljeno, ne stignemo se ni okrenuti, a već smo do toga stigli...

Izgubljeni u novom gradu? Aplikacija riječkog studenta otkriva najbolja događanja - ma gdje studirali

Objavljeno 17.07.2017. u Nakon predavanja

Studenti koji su došli na studij u drugi grad znaju kako im je prvih nekoliko mjeseci bilo teško snaći se. Vrludanje ulicama može izludjeti čovjeka, a osobito potraga za mjestom u gradu koje će nam se posebno sviđati pa je tom problemu dovitljivo doskočio student Josip Bugarija.

Dosada na faksu odvela ih putem magije: Zagrebački studenti Luka i Domagoj imaju neobične hobije

Objavljeno 17.07.2017. u Nakon predavanja

Ono što nas u slučaju magije i balansiranja predmetima posebno intrigira je doza mističnosti, ali i egzotičnosti koja se uz ove aktivnosti vezuje jer se ne bave baš svi takvim stvarima. Upravo žongliranjem i iluzijom bave se studenti Luka i Domagoj, a kako kažu, s tim su krenuli iz dosade.

Nemojte da vas radovi iznenade: Student napravio kartu koja pokazuje koje su zagrebačke ulice zatvorene

Objavljeno 11.07.2017. u Nakon predavanja

Ljeto u Zagrebu osim sumanutih vrućina donosi i još jednu 'pojavu' od koje se građanima diže kosa na glavi, a to su radovi na prometnicama. Ove godine kao da su baš sve glavne prometne ceste raskopane i tramvaji voze zaobilazno, ali tom problemu je doskočio student Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

'Kod njega malo izbaciš dekolte i imaš prolaz': Studentice nam otkrile igraju li na kartu izgleda na ispitu

Objavljeno 10.07.2017. u Nakon predavanja

Gotovo na svakom fakultetu postoji profesor ili profesorica za kojeg se priča da ocjenjuje studentice na temelju njihovog izgleda. 'Malo se našminkaš, nasmiješ i prolaziš', pričaju studenti za takve profesore, a takvom načinu rada ne ide u prilog ni nedavno istraživanje čiji su rezultati pokazali da profesori bolje ocjene daju atraktivnim studenticama.

Selite iz doma? Evo koliko ćete platiti posteljinu ako je izgubite (i kako to izbjeći)

Objavljeno 06.07.2017. u Nakon predavanja

Prilikom useljenja u domsku sobu studenti dobiju određene stvari na korištenje koje ne bi trebali izgubiti. Naravno, ljudima se događa svašta pa ponekad izgube ključ sobe, a prilikom selidbe često se negdje zagubi i posteljina.

Ideš li na college, faculty ili university? Nauči pričati o svom obrazovanju na engleskom

Objavljeno 05.07.2017. u Nakon predavanja

Neobično je kada čujemo da netko ne zna barem jedan strani engleski, a pod ovim 'barem jedan' uglavnom mislimo na engleski. Engleski je prisutan gdje god se okrenemo, a puno je i izraza za koje nemamo hrvatsku riječ pa se poslužimo engleskom. No, znamo li razgovarati o vlastitom obrazovanju na ovom jeziku?

'Ispravi više taj ispit da znam idem li na pivo ili na usmeni': Misli studenata dok čekaju rezultate ispita

Objavljeno 04.07.2017. u Nakon predavanja

Polaganje ispita može biti 'tlaka', ali još veće mučenje krije se u iščekivanju rezultata ispita. 'Kao da ne znaš unaprijed jesi li prošao ili pao' rekli bi neki, ali ponekad nam se uz manjak učenja zalomi sreća pa grickamo nokte u nadi da smo barem imali barem pola boda za prolazak.

'Odgovarali smo kod profe u stanu, imala je prepariranu mačku': Studenti nam otkrili najbizarnije ispitne priče

Objavljeno 03.07.2017. u Nakon predavanja

Ispitni rokovi ponekad djeluju kao teški kameni blokovi jer nam istovremeno pritišću zdrav razum i igraju se našim živcima. U svemu tom ispitnom 'kupusu' uvijek se nađe još jedan faktor koji može biti razlog naše (ne)sreće, a to je profesor.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se