Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

'Ostavit ću te ako ne završiš faks u roku!' Zaslužuje li osoba koja vam postavi ovakav ultimatum – pedalu?

Objavljeno 18.05.2018. u Nakon predavanja

Dok neki studenti svoje školovanje završe u roku, drugi diplomu 'ganjaju' godinama i to bezuspješno. Bez obzira na to koji su razlozi u igri kod osobe koja već 10 godina studira na Filozofskom, činjenica je da fakultet nije završila u roku i vjerojatno je već u godinama koje uopće nisu studentske, a vrijeme ide. Postavlja se pitanje, može li odugovlačenje sa završetkom fakulteta poremetiti nečiju ljubavnu vezu?

Apsurdni troškovi i kršenje zakona: Izdvojili smo 6 stvari zbog kojih bi hrvatski studenti trebali biti jako, jako ljuti

Objavljeno 16.05.2018. u Nakon predavanja

O 'studentskoj apatičnosti' napisani su brojni tekstovi u kojima ih se kritizira kao pasivnu masu koja ne reagira na političko i društveno stanje u državi. Vjerovali ili ne, studenti u Hrvatskoj nekada nisu bili takvi pa dok je razumljivo da mnoge politika ne zanima, malo je zabrinjavajuće što studente ponekad ne interesiraju ni gorući problemi koji ih se direktno tiču.

Lito ide mala, a još imaš sala? Studentica Martina otkriva kako do zategnutog tijela prije šetnje po plaži

Objavljeno 11.05.2018. u Nakon predavanja

Premda još uvijek nije ljeto, sezona 'klesanja' tijela u teretana je otvorena: dok neki redovito odlaze u teretanu te im je to dio rutine, drugi su zaposjeli orbitreke, sobne bicikle i trake za trčanje ne bi li što prije došli do 'beach bodyja'. No, bez dobrih savjeta nema ni rezultata pa smo zato pitali studenticu i trenericu Martinu kako najbrže dovesti liniju u red prije ljeta.

Pitali smo studente slušaju li 'turbofolk radio' Extra FM, a njihovi odgovori su vrh! Evo tko sve sluša...

Objavljeno 10.05.2018. u Nakon predavanja

Dok još nije niti zaorio eterom, vijest o pokretanju Extra FM-a, takozvanog 'narodnjačkog' radija, digla je prašinu. Mišljenja i prije samog dolaska 'radija s cajkama' bila su podijeljena pa su se tako neki sablažnjavali nad samom idejom da bi iz zvučnika cijeli dan pjevli Mile Kitić i Seka Aleksić dok su drugi s oduševljenjem očekivali radio s njihovim omiljenim melosom. Kako bilo – Extra FM je ovdje i činjenica je da ga ljudi slušaju. No, što je sa studentima?

Život nakon faksa: 7 paničnih faza kroz koje ćete proći kad donesete diplomu kući

Objavljeno 10.05.2018. u Nakon predavanja

Nekima je ovo posljednja godina srednje, a drugima pak faksa. I dok čekate tu obranu diplomskog rada i svečanu dodjelu diploma, nemoguće je ne zapitati se – što nas čeka nakon svega toga?

Svake se godine traži domski krevet više: Dobivaju li pravo na dom samo odabrani studenti?

Objavljeno 09.05.2018. u Nakon predavanja

Studentski dom izbor je mnogih studenata pa se svake godine tisuće njih u Hrvatskoj bori za domski krevet. Naravno, uvijek je više prijavljenih nego slobodnih mjesta što znači da neki studenti na kraju 'izvise' zbog kriterija u natječaju koje neki smatraju socijalno neosjetljivima.

Ipak dobre vijesti za noćne ptice! Studenti doma žele učiti cijelu noć – iz Uprave najavili novo radno vrijeme učionice

Objavljeno 08.05.2018. u Nakon predavanja

Studenti u domovima svoje učenje provode u sobi, u knjižnici ili još zgodnije – u domskoj učionici. Prostori za učenje su sastavni dijelovi doma te vrlo bitni za studente, osobito u vrijeme ispitnih rokova. No, studenti iz doma Cvjetno naselje apeliraju da bi nova učionica trebala imati duže radno vrijeme, što navodno, Uprava doma ne dopušta.

Nemoguća misija! Student 2. godine ne može naći prijatelje u domu: 'Svi su u grupicama, ne možeš nikoga upoznati...'

Objavljeno 08.05.2018. u Nakon predavanja

Život u studentskom domu mnogima je lak upravo zbog osjećaja zajedništva i konstantnog druženja s ljudima. Nekim studentima je dovoljno da izađu na hodnik doma ili u dvorište pa da upoznaju ljude i 'skompaju' se s drugim stanarima dok drugima trebaju godine kako bi uopće pronašli pravu ekipu u domu za druženje.

Nema dovoljno perilica, ali dogovoriš kavu za 2 minute: Evo zašto većina studenata ipak bira život u domu

Objavljeno 07.05.2018. u Nakon predavanja

Svaka medalja ima dvije strane pa tako i život u domu, odnosno stanu. Svaki student će izabrati ono što mu bolje odgovara, a razlozi za to su različiti. Neki će se odlučiti za dom jer im je ta opcija jeftinija te im je draže da su neprestano okruženi ljudima dok je drugima glavna opcija stan zbog udobnosti i privatnosti.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se