Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Nema ih u školi, ali ima na DVD-u: Studenti maturantima pomažu naučiti pokuse za državnu maturu

Objavljeno 25.05.2017. u Nakon predavanja

Promjena koncepta ispita državne mature iz kemije donijela je sa sobom dio s pokusima koji su većini učenika najzanimljiviji dio ovog prirodnog predmeta. Nažalost, oni su sve češće zanemareni u našim školama, stoga se mnogi pristupnici državne mature u rješavanju takvih zadataka ne snalaze.

Svi vjeruju u njih, a ne bi trebali: 5 popularnih mitova o učenju koji su potpuno pogrešni

Objavljeno 23.05.2017. u Nakon predavanja

Sve ono što mislite da znate o učenju novih informacija i vještina najvjerojatnije je pogrešno.

Dok si rekao KEKS: Studenti koncertima i partyjima unose novi život u ovaj podravski grad

Objavljeno 23.05.2017. u Nakon predavanja

Kada u gradu punom studenata ne postoji sadržaj za tu populaciju tada ti mladi jedva čekaju da fakultet završi i da mogu što prije otići. Premda zabava nije sve u životu, ona je važna, a da je vrijeme da se Koprivnica 'probudi' misle i studenti iz cijele Hrvatske koji ovaj grad žele oživjeti.

Počinje sezona guarane: Otkrivamo koje 'tabletice' studenti piju prije ispitnih rokova

Objavljeno 19.05.2017. u Nakon predavanja

Prilikom pripreme za ispit najvažnija je koncentracija - kad nje nema, istu rečenicu možemo pročitati sto puta i ne zapamtiti ništa. Dok će jedni studenti piti hektolitre kave i čaja kako bi se barem malo koncentrirali i "osvježili", drugi će poći putem ljekarne.

Sve medalje posvetio je majci: Zbog ovog FER-ovca pomiču se termini ispita i vježbi

Objavljeno 19.05.2017. u Nakon predavanja

Da FER-ovci ne sjede samo pred računalom dokazuje i mladi Enes Garibović koji se sportom bavi još od najmlađih dana. Prije tri mjeseca na Prvenstvu Europe za mlađe seniore ovaj student pobijedio je Francuza Da Costu i postao europski prvak u karateu.

Kraće i lakše od testa inteligencije: 10 pitanja koja otkrivaju jeste li inteligentni

Objavljeno 18.05.2017. u Nakon predavanja

Ako dosad niste rješavali testove inteligencije, bilo jer mislite da nemate dovoljno vremena ili pak samopouzdanja u svoje intelektualne kapacitete, ova su pitanja puno lakša, a za odgovaranje će vam trebati puno manje vremena.

Neobično studentsko natjecanje: Špageti, mostovi i prilika da naučeno na faksu primijenite u praksi

Objavljeno 17.05.2017. u Nakon predavanja

U moru neobičnih natjecanja među studentima izdvaja se ono mariborskih studenata građevinarstva i to u gradnji mostova od špageta. Pokrenuli su ga prije osam godina, a u međuvremenu je postalo tradicionalno i međunarodno.

Studentica 'Debela Barbara' hit na YouTubeu: Simpatična Dalmatinka nasmijava Hrvatsku

Objavljeno 16.05.2017. u Nakon predavanja

'Debela Barbara' je YouTube kanal čija je vlasnica studentica Barbara Vesanović iz Trogira, a na njemu je skupila više od 9500 pratitelja. Premda ova 24-godišnjakinja nije debela, taj epitet je tu da bi, kako kaže, opisao njenu 'debelu osobnost'.

Niste dobili dom, a stan je preskup? Ove kreativne kuće, privatni domovi i hosteli rado će vas primiti

Objavljeno 12.05.2017. u Nakon predavanja

Kada razmišljamo o studentskom smještaju uglavnom mislimo na dom ili stan, ali postoje i druge opcije. Naime, povoljan i 'kulturan' smještaj studenti u Hrvatskoj mogu potražiti i na drugim mjestima poput hostela koji pružaju idealno mjesto za studentski život.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se