Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Bez treme, znojenja i mucanja: Kako uspješno održati seminar pred hrpom drugih kolega?

Objavljeno 02.11.2016. u Nakon predavanja

Kada gledamo pojedine kolege dok drže prezentaciju na faksu imamo osjećaj da njihove izlagačke vještine mogu parirati onima Stevea Jobsa ili Martina Luthera Kinga. No, većina nas izgleda sasvim drugačije: pere nas trema, drhti nam glas, čelo se znoji i imamo osjećaj da ćemo propasti u zemlju od nelagode...

Prva pomoć za smočene skripte i knjige: japanska tehnika sušenja papira

Objavljeno 01.11.2016. u Nakon predavanja

Svi dobro znamo koliko se naživciramo kada po knjizi ili skripti prolijemo vodu, ali vjerovali ili ne – Japanci imaju rješenje i za to!

Usavršite ono što vas na faksu nisu naučili: evo kako kritički razmišljati o svemu

Objavljeno 01.11.2016. u Nakon predavanja

Imperativ koji nam se kroz godine nameće jest 'da ne budemo ovca', a nameće se pitanje kako to učiniti u zemlji u kojoj se uopće studente ne poziva na razmišljanje. Govorimo zapravo o kritičkom mišljenju kojeg trebamo razvijati i koristiti se njime.

Zdrave navike koje bi svaki student trebao 'prošvercati' u svoj natrpani raspored

Objavljeno 01.11.2016. u Nakon predavanja

Natrpan raspored je jedan od razloga zašto zanemarimo unos dovoljnog broja vitamina u tijelo, vode i drugih prijekopotrebnih tvari. Koliko god zauzeti bili, treba zapamtiti jedno: moguće je 'prošvercati' zdrave navike u svoj život.

Samo za one 'kratkog fitilja': Situacije u kojima svaki student mora zadržati 'hladnu glavu'

Objavljeno 31.10.2016. u Nakon predavanja

Kad vam se zadnji put dogodilo da vam je žila na čelu vidno pulsirala, a tlak skočio do vrijednosti koje su opasne po život? Ako se ne sjećate, mi ćemo vam reći: zadnji put kad ste skroz 'pukli'.

Pauze od učenja nisu nam potrebne: Mitovi o produktivnosti u koje trebate prestati vjerovati

Objavljeno 31.10.2016. u Nakon predavanja

Tijekom studiranja se zavaravamo izjavama poput 'Bolje funkcioniram pod stresom', a to činimo uglavnom kad svoje dragocjeno i slobodno vrijeme ne želimo izdvojiti za rješavanje akademskih obaveza.

Nije lako, ali je moguće: Kako preživjeti dvadesete godine života

Objavljeno 28.10.2016. u Nakon predavanja

Instrukcije za život nažalost ne možemo kupiti pa čak ni naručiti s interneta, ali zato uvijek možemo poslušati savjet nekog 'pinkicu' starijeg i iskusnijeg.

Raste biznis prodaje x-ica: Zbog tipičnog hrvatskog problema ove se godine traži kartica više

Objavljeno 28.10.2016. u Nakon predavanja

Članovi različitih studentskih grupa na Facebooku u posljednje vrijeme mogu vidjeti kako se pojavljuje sve više oglasa za prodaju, ali i kupovinu x-ica. Iako je ovaj 'trend' uobičajen među studentskom populacijom, čini se da je ove godine 'pazarenje' pravom na subvencioniranu prehranu življe no inače.

Provedi najstrašniju noć u godini kod kuće: Idealne serije za Noć vještica

Objavljeno 27.10.2016. u Nakon predavanja

Dok neki za Halloween pohode različite tulume i opijaju se iza maske, drugi će ovu noć provesti mirnije, uglavnom u kućnom druženju s prijateljima. Upravo na takvim druženjima uglavnom padne neki film, ali ne postoji razlog zašto ne bi i serija.



Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se